ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

29 Ocak Milli Direniş Günü’müz kutlu olsun!

28.01.2014
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Ocak ayı Batı Trakya Türkleri için şüphesiz ayrı bir öneme sahip. 29 Ocak 1988 tarihinde dağlısı, ovalısı, köylüsü, şehirlisi, yaşlısı, genci, erkeği, kadını, 7’den 77’sine kadar herkes Gümülcine’de toplandık, tek ağızdan “Yeter artık!” dedik. Yıllardır yaşanan ağır baskılar ve Türklüğümüzü elimizden almaya çalışmaları neticesinde sokaklara döküldük! Bu bardağı taşıran son damlaydı!

Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi yönetenlere haykırdık, yardım istedik ve “Yeter artık!” dedik. “Bizim suçumuz ne?” diye sorduk. Biz ülkemize her zaman sadık kaldık, geçmişte savaşlarda bu ülke için şehit verdik, dedik! Suçumuzun ne olduğunu sorduğumuzda cevap veremediler, ya da vermediler. Aradan 26 yıl geçmiş olmasına rağmen, o gün buna cevap vermeyenler hala cevap vermiş değiller!

Çeyrek asır geçmesine rağmen 1967 yılında askeri cunta tarafından elimizden alınan dini ve eğitim özerkliğimiz iade edilmiş değil! 1974 yılında ülkemizde tekrar demokrasi inşa edildi, ardından hükümet kuruldu. Ancak hiçbir hükümet Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı sorunlarına duyarlılık göstermediler. Dini ve eğitim özerkliğimizin geri iadesini isterken aksine cunta dönemindeymişcesine genelgeler, yasalar, çeşitli uygulamalar ile haklarımız bakımından daha da geriye gittik. Mevcut sorunlarımıza 240 İmam Yasası ve iki dilli azınlık anaokulları sorunu eklendi. Dahası son dönemde hastanelerde, toplantılarda ve futbol maçlarında Türk konuşmamızın engellendiğine dahi şahit olduk!

Bu günlerde yaşanan olaylar bana 1988 ve 1990 yıllarını hatırlatıyor. Ancak bizler 2014 yılındayız! Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ülkedeyiz! AB üyesi olan AB Dönem Başkanı olan ülkemiz Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’mızın sorunlarına bu kadar duyarsız olması inanılmaz! Bence azınlık olarak ikinci bir 29 Ocak’a ihtiyacımız var!

Değerli dostlar!

Hak verilmez, alınır! Batı Trakya Türk Azınlığı olarak hak ve özgürlüklerimiz için yılmadan, bıkmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu yolun uzun ve zorlu bir yol olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak mücadelemizden vazgeçecek değiliz, bu hiçbir zaman olmayacak!

29 Ocak Milli Direniş Günü’müz kutlu olsun!


Halit HABİP OĞLU
ABTTF Başkanı
GALERİ