ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’nin 18. dönemi azınlığımıza hayırlı olsun!

05.03.2013
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu olarak 5 Ocak 2013 tarihinde yaptığımız toplantıda 2013 yılında gerçekleştirmeyi öngördüğümüz etkinlikleri görüştük. Bu çerçevede 29 Ocak Milli Direniş Günü dolayısı ile Batı Trakya’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette bölgedeki azınlık kuruluşları ile istişarede bulunduk. Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi ile imzaladığımız ortak çalışma protokolü çerçevesinde Batı Trakya’daki kuruluşlar ile işbirliğini arttırmak amacı ile Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftülerini, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi’ni, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ve Mustafçova Belediyesi’ni ziyaret ettik. Batı Trakya’ya ziyaretimizde yine DEB Partisi ile birlikte köy ziyaretlerinde bulunduk, Durhasanlar ve Muratlı köylerinde Batı Trakya Türkleri ile buluştuk.

Şubat ayında Brüksel’e gerçekleştirdiğimiz ziyarette ise Ekim 2012’de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını incelemek üzere Batı Trakya’ya götürdüğümüz Avrupa Parlamentosu Milletvekili François Alfonsi ve Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları(HRWF) Direktörü Willy Fautre ile 2013 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız etkinlikler konusunda istişarede bulunduk. Böylelikle 2013 yılının ilk yarısında gerçekleştireceğimiz etkinlikleri kesinleştirmiş olduk.

Değerli hemşehrilerim,

ABTTF’nin iç dinamikleri gereğince 23 Şubat’ta 18. Olağan Genel Kurulu’muzu gerçekleştirdik. Olumsuz hava şartlarına rağmen Londra’dan ve Almanya’nın farklı şehirlerinden üye derneklerimizin delegeleri Giessen’e geldiler, Batı Trakya’mız için hep birlikte verdiğimiz mücadeleye sahip çıktılar. 25 üye derneğimizden 205 delegenin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz genel kurul neticesinde güven tazeledik. Geride bıraktığımız genel kurul bizlerin birlik ve beraberliğinden şüphelenlere güzel bir mesaj oldu. ABTTF’nin 18. döneminin Batı Trakya Türk Azınlığı’mız için hayırlı olmasını temenni ederim.

2 Mart Cumartesi günü ise ABTTF 18. Dönem Yönetim Kurulu olarak gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıda görev dağılımını gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu’na seçilen diğer arkadaşlarımın tercihi ile bir kez daha ABTTF Başkanı seçildim. ABTTF Genel Kurulu’nda oyları ile bizleri destekleyen ve bize güvenen tüm delegelere teşekkür ederiz. ABTTF 18. Dönem Yönetim Kurulu olarak Batı Trakya Türk Azınlığı için çalışmaya devam edeceğiz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak derneklerimizden aldığımız güçle Batı Trakya Türk Azınlığı’mızın sesini daha geniş kitlelere duyurmak ve ABTTF’yi bir adım daha ileri taşımak için çabalayacağız.

Saygılarımla.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ