ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2013 yılına hızlı bir başlangıç yaptık!

09.01.2013
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Batı Trakya Türk Azınlığımızın zaman kaybetme lüksü yok! Bu nedenle 2013 yılının ilk haftasında Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) olarak biraraya geldik, Genç ABTTF Sözcümüz Fatma Reşit, Genel Müdürümüz K.Engin Soyyılmaz, ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörümüz Melek Kırmacı ve Brüksel’de yaşayan ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyemiz Seyhan Sarıca’nın da katılımı ile Witten’de merkez ofisimizde yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. 2012 yılının ikinci yarısında gerçekleştirdiğimiz başarılı girişimleri araya zaman girmeden, henüz herşey sıcağı sıcağınayken devam ettirmek amacı ile yeni yılın ilk günlerinde biraraya geldik, yeni yıla hızlı bir tempo ile başlamış olduk. Yıllık çalışma takvimimiz hazır, bu takvimde yer alan faaliyetlerin zamanında yerine getirilebilmesi için ilk adımlarımızı dahi attık.

Değerli hemşehrilerim,

Ülkemizi yönetenler ekonomik sorunlar ile meşgul olsalar da bizlerin aleyhine harekete geçmiş görünüyorlar. Azınlık arasında 240 imam yasası olarak bilinen yasada değişikliğe gitmeye hazırlayan Yunan Hükümeti, atanmış müftülüklere bağlı olarak Batı Trakya’da yalnızca camilerde değil okullarda da din öğretmenlerinin görev yapmasını planlıyor. 2007 yılında çıkarılan bu yasaya azınlığın gösterdiği tepki yine yok sayılıyor, bu kez de yasa değişikliği ile yasanın kapsamı genişletilerek yasanın bir an önce uygulama sokulması isteniyor. Sizce de böylesine sıkıntı günlerde Hükümetin enerjisinin önemli bir bölümüne aleyhimize değil lehimize bir sonuca varmak için kullanması daha mantıklı ve verimli olmaz mı?

Ülkemizin yıllardır boğuştuğu ekonomik sıkıntılar karşısında Avrupa Birliği’nin ekonomik kurtarma ve mali yardımlarının yanı sıra ülkemize komşusundan, anavatanımız Türkiye’den yardım elinin uzanması iki halk için de çok mutlu edici. Ne yazık ki bazı çevreler yardım elini uzatan Türkiye olunca konuyu çıkmaza sürükleyip suları bulandırmaya çalışıyor. Umarım ülkemizin yöneticileri bu tür olumsuz söylemlerden etkilenmez ve Avrupa Birliği’nde olduğu gibi Türkiye’nin uzattığı yardım elini geri çevirmez.

Sevgili arkadaşlar,

Bu vesile ile bir kez daha hepinizin 2013 yılını kutlar, yeni yılda öncelikle herkese sağlık ve mutluluk ardından bereketi bol günler dilerim.

Saygı ve selamlarımla.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ