ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya keşif ziyareti ile bir ilki gerçekleştirdik!

22.10.2012
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

ABTTF olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını yıllardır Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM)’nde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT)’nda, Birleşmiş Milletler(BM)’de, Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN)’nde, Avrupa Birliği Temel Haklar Platformu(FRP)’nda ve Avrupa Parlamentosu(AP)’nda dile getiriyoruz. Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz tüm görüşmelerde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın çok ciddi sorunlarının olduğunu belgeleri ile birlikte aktarsak da görüştüğümüz kişiler Yunanistan’da bu denli ciddi hak ihlalleri yaşandığına inanmakta zorlanıyorlardı. Bu nedenle görüştüğümüz kişileri Batı Trakya’ya gelmeye davet ediyor, azınlığın sorunlarını yerinde görmeye çağırıyorduk. Uğraşlarımız neticesinde Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa Avrupa’dan bir siyasetçi, Avrupa’da yaşayan geleneksel azınlıkların üst düzey temsilcisi, Avrupa’da insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası nitelikteki bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisi davetimiz üzerine Batı Trakya’ya geldiler, dört gün boyunca Batı Trakya’daki azınlık kuruluşları ile görüştüler. Avrupa Parlamentosu’ndan Fransız milletvekili François Alfonsi, Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen, Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları(Human Rights Without Frontiers International) Örgütü Direktörü Willy Fautre, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsil eden kuruluşlar ve isimler ile biraraya geldi, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını birinci ağızdan dinlediler. Keşif ziyareti sonucunda heyette bulunan isimler Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının söylediklerimizden daha da fazla olduğunu, bu durumun eski bir AB ülkesinde, hatta demokrasinin beşiği olduğu iddiasında bulunan bir ülkede yaşanmasının üzücü olduğunu ifade ettiler. Keşif ziyaretine katılan isimlerin herbiri rapor hazırlayıp Batı Trakya ile ilgili gözlemlerini çalıştıkları alanlarda duyuracaklar.

Sevgili hemşehrilerim,

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bir ilki birlikte gerçekleştirdik, bu başarı hepimizin başarısı olmakla birlikte başta uluslararası alanda lobicilik yapan ABTTF olmak üzere Yunanistan’da keşif ziyaretini organize eden Dostluk, Eşitlik, Barış(DEB) Partisi yöneticilerinin başarısı. Batı Trakya’da bizlere dört gün boyunca ev sahipliği yapan ve Batı Trakya’mızın her köşesine bizleri ulaştıran DEB Partisi’ne bu dört dörtlük organizasyonları dolayısı ile çok teşekkür ediyoruz. Keşif ziyaretinde de dile getirdiğim gibi keşif ziyareti ilk adımdı, devamı gelecek.

Sevgili dostlar,

Bu vesile ile tüm Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, herkese huzurlu ve afiyet dolu bir bayram dilerim.

Saygılarımla.

Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ