ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkece birbirimizi suçlamaktan vazgeçmeli, ülkenin kurtuluşu için hep birlikte çalışmalıyız

22.08.2012
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Yaz tatili artık sona eriyor. Ağustos’un son haftasına yaklaştığımız bu günlerde kimimiz günlük rutinine şimdiden dönmüş, kimimiz ise tatilin son günlerinin tadını çıkarıyor. Memleketimize, Batı Trakya’ya gidenler ailelerini ziyaret ettiler, bir yılın hasretini dindirdiler. Başka ülkelere gidenler ise doyasıya dinlenme fırsatını buldular, farklı kültürleri tanıyarak ufuklarını genişlettiler. Ne yazık ki bu yıl ben haftasonlarında yaptığımız kısa tatiller dışında tatil yapma fırsatı bulamadım. Sağlık problemlerim nedeni ile ne memleketime ne de başka bir ülkeye tatile gidebildim. Ama doyasıya dinlendim ve eski sağlığıma kavuşmuş oldum.

Değerli dostlar,

2012 yılının ilk yarısında yoğun bir tempo yaşadık. Diğer yarısı ise ilk yarısından da yoğun geçecek gibi gözüküyor. Geçmiş yıllarda tatil döneminde daha sakin bir dönem yaşarken bu yıl tatil döneminde yılın ikinci yarısında gerçekleştirmeyi planladığımız faaliyetlere yönelik olarak ön çalışmalara başladık. Bu noktada ABTTF’nin arka planda görev yapan değerli isimleri K.Engin Soyyılmaz ve Melek Kırmacı’ya teşekkür ediyorum.

Hemşehrilerim,

Ülkemiz Yunanistan ne yazık ki uçurumun kenarından uzaklaşmayı başaramadı. Yunanistan’nın avro alanından çıkması ve iflasa gitmesi söylentileri hala gündemi en üst düzeyde meşgul ediyor. Bununla birlikte Yunan Meclisi’nde yer alan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, ülkede yaşayan göçmen ve mültecilere yönelik sert tutumu ile şiddet olaylarını tetikliyor. Son dönemde Altın Şafak, Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik olarak da giderek artan sert bir tutum takınıyor, bölgedeki huzur ve barış ortamını tehdit ediyor. Gümülcine Türk Gençler Birliği önünde milliyetçi sloganlar atan ve dernek bahçesine şişe fırlatan Altın Şafak destekçileri, motorsikletli ve araçlı gruplar halinde İskeçe’nin Türk köylerinden ellerinde Yunan bayrakları ile geçerek milliyetçi sloganlar attılar. Bu eylemi ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nı provoke etmeye çalışan Altın Şafak, bölgede yaşayan azınlığı tedirgin ederek korku ortamı yaratmaya çabalıyor. Ne yazık ki bu tür olaylar her geçen gün çoğalıyor ve bizleri korkutuyor. Bu noktada ülkemizi yönetenlere bir kez daha gereken önlemleri almaları çağrısında bulunuyorum. Ülkemiz tarihi bir dönemden geçmektedir. Bugün ülkede yaşanan durumun bir benzerini daha önce hiç yaşamamış olan Yunanistan’ın bu sorun ile başa çıkabileceğine inanıyorum. Ancak bunun için ülkece birbirimize sahip çıkmalı, birbirimize güvenmeli ve sorunun çözümüne yönelik olarak birlikte çalışmalıyız. Birbirimizi suçlayarak bir yere varılamayacağını anlamamız gerekiyor. Tabir yerindeyse hepimiz aynı batan geminin içindeyiz. Batarsak hep birlikte batacakğız. Bu nedenle Kosta da Ali de, Ayşe de Maria da el ele bu ülkenin geleceği için çalışmalı. Ülkece bu krizden çıkmanın tek yolu da bu.

Saygılarımla.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ