ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

17 Haziran seçimleri arifesinde Batı Trakya Türk Azınlığı

30.05.2012
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Ülkemiz yine, yeniden seçim heyecanı yaşıyor. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen erken genel seçimler sonrasında koalisyon hükümetinin kurulamaması nedeni ile 17 Haziran’da yenilenecek bu seçimler ülkemiz için yol ayrımı niteliğinde. Ülke olarak ya sağı ya da solu seçecek, o yoldan gideceğiz. Umarım sonuç ülkemiz için hayırlı olur. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve siyasi belirsizliğe rağmen Batı Trakya Türk Azınlığı için sevindirici gelişmeler de yaşanmıyor değil. İlk kez liste usülü ile gerçekleştirilecek 17 Haziran seçimlerinde siyasi partiler, adaylarını liste şeklinde sıralayacak. Bölgemizde siyasi partilerin listeleri oluştururken 6 Mayıs erken genel seçimlerinde en çok oyu alan kişiye liste başı yapması sonucunda İskeçe ve Rodop ilinde en çok oyu alan Türk adaylar liste başı oldular. Böylelikle bu adayların milletvekili seçilmelerine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu çok memnun edici bir tablo. Umarım bölgede en çok oyu alanın liste başı yapılmasında sergilenen eşitlik anlayışı seçim sonrasında Türk milletvekillerinin parti ve ülkenin yönetiminde söz sahibi kılınması ile devam eder.

Ülkemizde seçim tartışmalarını ve seçim sonrası oluşacak tabloya ilişkin tahminleri heyecanla takip etmekle birlikte bizler de burada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mayıs’ta Avrupa Azınlıkları Federal Birliği’nin (FUEN) güçlü bir üyesi olarak FUEN 57. Kongresi’nde, Moskova’da, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) ile birlikte “Batı Trakya Türk heyeti” olarak azınlığımızı temsil ettik. Burada Avrupa’da yaşayan diğer azınlık kuruluşları ile biraraya geldik, deneyimlerimizi paylaşma imkanı bulduk.

Ayrıca Mayıs ayında bir ilke imza atıldı. Batı Trakya’da bir ilk gerçekleşti, Batı Trakya Türk Azınlığı saçayağının ayakları olan Batı Trakya, Türkiye ve Avrupa’daki Batı Trakya Türk kuruluşları ortaklaşa “Batı Trakya Türkleri Kadın Kurultayı”nı düzenlediler. Batı Trakya Kadın Platformu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ve ABTTF’nin ortaklaşa düzenlediği bu kurultayda birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri sergilendi. Bununla birlikte kurultayın komisyon toplantılarında ABTTF olarak gerçekleştirdiğimiz sunumlarda bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi diğer katılımcılar ile paylaşma imkanı bulduk, diğer katılımcıların yaptıkları sunumlar ile de yeni bilgi edinme ve onların tecrübe ve deneyimlerinden faydalanma şansı bulduk.

ABTTF olarak Haziran ayında ise Polonya ve Ukrayna’da düzenlenecek Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na paralel olarak FUEN tarafından ikincisi düzenlenen EUROPEADA 2012 Futbol Şampiyonası’na katılacağız. Avrupa’da yaşayan azınlıkları futbol ile biraraya getiren Europeada futbol şampiyonasında ABTTF üye dernekleri ile İskeçe Türk Birliği’nin oyuncularından oluşan bir takım ile şampiyonada “Batı Trakya Türkleri” takımı olarak yarışacağız. Bir hafta sürecek şampiyonada Batı Trakya Türkleri takımı olarak var gücümüzle mücadele edeceğiz. FUEN Kongresi’nde, Batı Trakya Türkleri Kadın Kurultayı’nda ve şimdi de Europeada 2012 Futbol Şampiyonası’nda ABTTF olarak Batı Trakya’daki azınlık kuruluşları ile birlikte çalışacağız, bir olacağız. “Et tırnaktan ayrılmaz” düstüru ile Avrupa’daki Batı Trakya Türklerinin temsilcisi olarak Batı Trakya’daki azınlık kuruluşları ile işbirliği içinde hareket etmeye geçmişte olduğu gibi gelecekte de özen göstereceğiz.

Sevgi ve saygılarımla.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ