ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkemizde sular durulmuyor!

13.02.2012
Sayın Batı Trakya Türkleri,

Ülkemiz Yunanistan’da sular bir türlü durulmuyor. Halk ile troyka arasında sıkışan Hükümet, ikinci mali yardım paketinin onaylanması için yerine getirmesi gereken şartları kabul ederek ilgili yasa tasarısını parlamentoya gönderdi. Parlamento ise gece geç saatlerde yapılan oylamada yasa tasarısını kabul etmek zorunda kaldı. “Acı reçete” olarak adlandırılan yasa ile getirilen ek tasarruf önlemlerini protesto eden binlerce kişi ise “hayır” demek için sokaklara döküldü. Polis ile göstericiler arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişi göz altına alındı.

Hükümet, kendi isteğiyle olmasa da mevcut şartlar altında acı reçeteyi onayladı. Zira yasa tasarısının onaylanmaması ülke için “iflas” anlamına geliyordu. Bu nedenle tüm tartışmalara rağmen Yunanistan, ileri sürülen şartlara evet dedi. Şimdi sıra ek tasarruf önlemlerinin uygulanmasında. Umarım ülkemiz için tüm kötü günler en kısa zamanda geride kalır, ülke ve halk olarak yeni ve umut dolu bir geleceğe sahip oluruz.

Saygıdeğer hemşerilerim,

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak 29 Ocak Milli Direniş Günü’nü Türkiye’de, Avrupa’da ve Yunanistan’da kutladık. 24 yıl önce 29 Ocak 1988 tarihinde Batı Trakya Türk Azınlığı, yaşanan haksızlıklar karşısında hep birlikte sokağa çıktı, “Türk” olduğunu haykırdı. 24 yıl sonra, bugün, geçmişe dönüp baktığımızda bireysel anlamda vatandaşlık haklarımıza ilişkin problemlerin ortadan kalktığını görüyoruz. Buna karşılık ne yazık ki aynı şeyi kolektif anlamda azınlık olarak sahip olduğumuz haklar bakımından söylemek mümkün değil. Bizler, “Hak verilmez, alınır” düşüncesi ile demokratik hak ve özgürlükler mücadelemize devam ediyoruz. Son dönemde ekonomik sorunlar yaşamın her alanını etki altına almış olsa da Batı Trakya’mızda azınlığı temsil eden kurumlarımızın aktif bir şekilde çalışmalarına devam etmeleri bizleri çok sevindiriyor. Özellikle azınlığımızın partisi olan DEB Partisi’nin Gümülcine, İskeçe veya Meriç’te gerçekleştirdiği çalışmalar takdiri hak ediyor. Burada partinin genç başkanı Musta Ali Çavuş başta olmak üzere tüm ekbini özverili ve gayret dolu çabaları ile tebrik ediyorum.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ