ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya’mda geçen tatilin ardından

15.08.2011
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Bir önceki köşe yazımda sabırsızlıkla beklediğimi ifade ettiğim yıllık iznim ne yazık ki sona erdi. Üç haftalık tatilimin ilk iki haftasında memleketimde, Batı Trakya’da sevgili ailem ve hemşerilerimleydim. Son haftasında da ailem ile birlikte anavatanımız Türkiye’de, Ayvalık’ın Küçükköy beldesi, Sarımsaklı’daydık. Batı Trakya’da ailem ile birlikte köyde, denizde tatilin tadını çıkardım. Diğer yandan Batı Trakya’da bulunduğum süre içerisinde azınlık kurumlarımızca düzenlenen etkinliklere katıldım, hemşerilerim ile görüştüm. Bununla birlikte Kallikratis Yasası’nın ilk kez uygulandığı yerel seçimler ile oluşturulan yeni belediyelerde göreve gelen belediye başkanlarını ziyaret ettim. Değerli dostum, ABTTF Başkan Yardımcısı Nazmi Sali ile birlikte Kozlukebir Belediyesi Başkanı İbrahim Şerif’i, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı ile Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal’ı makamında ziyaret ettik, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüştük. Batı Trakya’dayken dostum Nazmi Sali ile birlikte Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman’ı makamında ziyaret ettik, kendisi ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını görüştük, ABTTF olarak son dönemde gerçekleştirdiğimiz çalışmaları aktardık. Yine Nazmi Sali ile birlikte müftülerimiz Ahmet Mete ve İbrahim Şerif’i makamlarında ziyaret etmeyi ihmal etmedik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ABTTF olarak son dönemde gerçekleştirdiğimiz çalışmaları müftülerimize aktardık, onlardan Ramazan ayında gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgi aldık.

Dostum Nazmi’nin Batı Trakya’dan ayrılmasından sonra da Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Başkanı, sevgili arkadaşım Mustafa Ali Çavuş’u, bir sonraki gün ise Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcıları Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu’nu ziyaret ettim. Bununla birlikte Batı Trakya Türk Azınlığı’nın demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinde önemli bir role sahip azınlık basını ile görüşme fırsatını da kaçırmadım. Hatta Radio City’nin canlı yayımlanan Artı-Eksi programına konuk olarak katılma fırsatım oldu. İki saat süren programda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını ve ABTTF’nin çalışmaları hakkında konuştuk. Türkiye’de geçirdiğim bir haftanın sonunda yeniden memlekete, Batı Trakya’ya döndüğümde ise Gümülcine Belediyesi Eşitliğe İlk Adım Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Eşitliğe İlk Adım Listesi Onursal Başkanı ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman ve Meclis Üyesi ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ile görüştüm.

Değerli dostlar,

Uzun lafın kısası, ailem ile birlikte yaz tatilini geçirmek üzere gittiğimiz memleketimde anne ve babam, akrabalarım ile birlikte vakit geçirmekle birlikte azınlık ile ilgili işlerden uzak kalamadım. Orada geçirdiğimiz zaman sonunda çoğunluğun azınlık karşısında kayıtsız kalmaya devam ettiğini gördüm. Ekonomik kriz tüm ülkeyi etkisi altına almış olsa da çoğunluk tüm ekonomik sıkıntılarına rağmen günlük yaşantısına alışılagelmiş şekilde devam ediyor görünüyor. Akşamları yine sokaklarda, restoranlarda… Buna karşılık ekonomik istikrarsızlık zaten kötü durumda olan halkımızın belini iyice bükmüş… Azınlığımızın günlük yaşantısında da fark edilir değişiklikler olmuş… Yazık, çok yazık… Umarım kötü günler herkes için en kısa zamanda geride kalır.

Tatil, bizler için ülkemizi yeniden görme, sevdiklerimizle buluşma fırsatı demek… Almanya’dan yola çıkıp önce vatanımız Yunanistan’a, sonra anavatanımız Türkiye’ye gitmek bizler için çok özel bir anlama sahip… Gurbette yaşayanların anlayacağı türden farklı bir duygu bu… Tatilin son haftasında Ayvalık’ta, Sarımsaklı’da olmak tüm yılın sıkıntısını unutmamı sağladı. Umarım sizler de aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir tatil geçirmişsinizdir.

Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, iyi bayramlar diliyorum.

Sağlıcakla kalın,

Sevgi ve selamlarımla.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ