ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF’de yeni dönem heyecanı

03.05.2011
Sevgili Batı Trakya Türkleri,

Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 23 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirdiği genel kurul ile demokrasinin gereklerine uygun şekilde seçime giderek yeni yönetimini belirledi. Katılımın oranının çok yüksek olduğu genel kurul, aday sayısının bugüne dek görülen en fazla sayıya ulaşması dolayısı ile bir ilk olma özelliği taşıdı. ABTTF’nin kurulduğu günden bu yana ilk kez genel kurula katılan delege sayısı 191’e ulaştı; yine ilk kez aday sayısı 26’yı buldu. Bu durum üye derneklerin bir çatı kuruluş olan Federasyon’a verdikleri önemi gösteriyor. Bununla birlikte genel kurula gösterilen bu yoğun ilgi, katılımcı demokrasinin açık bir örneği olmakla birlikte üye derneklerin Federasyon üzerinde ne kadar büyük bir oranda söz sahibi olduklarını gösteriyor. Bununla birlikte Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman ve BTTADK Başkan Yardımcısı ve İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı’nın genel kurula katılarak Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türkleri ile birlik ve beraberlik göstermeleri oldukça önemli ve anlamlıydı. Ayrıca T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Ömer Bedir ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kurumsal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Gazali Çiçek’in ABTTF Genel Kurulu’na katılmaları, anavatanımız Türkiye’nin yalnızca Batı Trakya’da değil Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerine önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu.

Değerli hemşerilerim,

Sonuç itibari ile gerçekleştirilen seçimler sonucunda 26 aday arasından ABTTF 16. Dönem Yönetim Kurulu’nda görev yapan sekiz arkadaşım ile birlikte yeniden seçilerek göreve getirildik; güven tazeledik. Yönetim Kurulu’na yeni seçilen arkadaşlarım ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ilk yönetim kurulu toplantısında ise görev dağılımını gerçekleştirdik. ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu’nda yeniden ABTTF Başkanı görevine getirilmem sonucunda güven tazelemiş oldum. Bu güven için öncelikle üye derneklerimizi temsilen genel kurula katılan delegelere ve yönetim kurulu üyesi olarak seçilen arkadaşlarıma teşekkür etmek isterim. ABTTF Başkanı olarak görev yaptığım sürede birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabildiğimizi gösterdik. Bu dönemde de bugüne dek elde ettiğimiz başarıyı muhafaza etmeye çalışacağız; demokratik hak ve özgürlükler mücadelemizi bir adım daha ileri taşımak için azimle yolumuza devam edeceğiz.

Oylarınız ile verdiğiniz destek için hepinize bir kez daha teşekkür ederim.

ABTTF 17. Dönem Yönetim Kurulu, Batı Trakya Türk Azınlığımıza hayırlı olsun…

Hep birlikte eşit, özgür ve haklarımızın korunarak garanti altına alındığı bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ