ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yerel seçim arifesinde Batı Trakya Türk Azınlığı

08.09.2010
Saygıdeğer Batı Trakya Türkleri,

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını uluslararası toplumun gündemine taşıyarak bu sorunların çözümü için yirmi yılı aşkın bir süredir çalışan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa Birliği’nin başkenti olarak kabul edilen Brüksel’de ofis açmaya hazırlanıyor. Haziran 2010’da ABTTF Yönetim Kurulu, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını daha da yüksek sesle dile getirebilmek amacı ile Brüksel’de ofis açılması kararı almış, Temsilciler Kurulu ise olumlu cevabı ile yönetim kurulunu desteklediğini açıklamıştı. Şimdi Avrupa Birliği’ne ait tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra pek çok uluslararası sivil toplum örgütünün faaliyet gösterdiği yerde, Brüksel’de bulunmak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını doğrudan gündeme getirmek için biz Batı Trakya Türklerine eşsiz bir fırsat sunuyor.

Brüksel’de açılacak ofis ile ilgili çalışmaların telaşı içinde olduğumuz şu günlerde bizleri heyecanlandıran bir diğer önemli olay da 7 Kasım 2010’da gerçekleştirilecek yerel seçimler… Yunanistan’ın idari yapısını kökten bir biçimde değişikliğe uğratan Kallikratis Yasası’nın ilk kez uygulanacağı yerel seçimler, Batı Trakya Türk Azınlığı için de büyük bir öneme sahip... Batı Trakya Türk Azınlığı, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri’ni seçecek. Ancak belediye ve nahiyelerin sayılarının azaltılması karşısında yerel seçim heyecanının günbegün tırmandığı Batı Trakya’da bağımsız liste rüzgarı oldukça güçlü esiyor olmasına karşın Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri seçimi için bağımsız adayların çıkmaması hayret verici… İskeçe, Gümülcine, Kozlukebir hatta Şapçı’da bağımsız adaylardan, bağımsız listelerden bahsedilirken böylesi önemli bir görev için hiçbir bağımsız adayın adının geçmemesi biraz şaşırtıcı, bir bakıma da düşündürücü… Ulusal seçimlerden yani Yunan Meclisi’ne milletvekili seçtiğimiz genel seçimlerden sonra Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri’nin seçilecek olması bakımından ikincil derecede önem taşıyan bu seçim ile ilgili olarak Azınlık’ın kıpırtısız oluşu dikkat çekici… Oysa 2009 yılı genel seçimleri ile ilgili istatistikleri inceleyip seçime katılanların sayısı ile bu sayı içerisinde Türk adaylara verilen oy sayısını hesaplayıp istatiksel bir karşılaştırma yapacak olursanız Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreterliği Meclisi’nde Batı Trakya Türk Azınlığı’nın üçüncü büyük güç olabileceğini göreceksiniz. Batı Trakya Türk Azınlığı, 7 Kasım 2010 seçimlerinde potansiyel gücünü görmeli, seçimler ile ilgili tercihini aklını ve gücünü kullanarak doğru yönde hareket etmeyi başarmalı… Böylelikle Batı Trakya Türk Azınlığı değişen idari yapıda daha güçlü bir yer edinme şansını kullanmış olacak…

Sevgili dostlar,

Bu vesile ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, tüm herkese nice huzurlu ve bereketli bayramlar dilerim. Unutmayın, bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Yine bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ