ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Diaspora Batı Trakya Türkleri memleket hasreti ile yaz tatilini bekliyor

24.06.2010
Değerli Batı Trakya Türkleri,

Doğup büyüdüğü topraklardan, Batı Trakya’dan uzakta, çok uzakta yaşayan bizler, biz diaspora Batı Trakya Türkleri büyük bir sabırsızlıkla yaz tatilini bekliyoruz. Bazılarımız yaz tatilini tatil köylerinde geçirecek, bazılarımız ise doğduğu topraklara, Batı Trakya’ya gelecek. Sanırım, büyük bir çoğunluk her zaman olduğu gibi sevdikleri ile hasret gidermek için yine Batı Trakya’da olacak. Pek çoğumuz gibi ben de sevgili eşim ve üç çocuğumuz ile birlikte doğduğum, çocukluğumu geçirdiğim yerde, baba evinde olacağım.

Değerli dostlar,

Bu beklentiler içerisinde memleketime gitmek için gün saydığım şu günlerde ABTTF olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını uluslar arası zeminde dile getirmeye devam ediyoruz. Azınlık’ın sorunlarını Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) katılımcı üyelerinin bulunduğu bir ortamda, Kopenhag Belgesi’nin 20.yıldönümüne özel olarak düzenlenmiş konferansta dile getirdik. Yine Kazakistan’ın AGİT Dönem Başkanı olması dolayısı ile Astana’da düzenlenecek olan ayrımcılık yapmama ve hoşgörü temalı konferansa katılacağız. Bu konferans yüksek düzeyli temsilcilerin katılacak olması ise ayrıca önem taşıyor. Böylesi bir ortamda sesimizi duyuracak, sorunlarımızı anlatacağız. Avrupa Birliği’nde çalışmalarımıza hız verdik. ABTTF’nin Avrupa Parlamentosu’na akredite olması ile büyük bir fırsat yakalamış bulunuyoruz. Bir yıl süre ile dört temsilcimiz hiçbir kısıt olmaksızın Avrupa Parlamentosu’na girebilecek, burada gerçekleştirilen toplantıları takip edebilecek. AP milletvekilleri ile herhangi bir engel olmaksızın tanışma ve sorunlarımızı aktarma fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Bu durum şüphesiz lobi gücümüzü artıracak. Bu fırsatı iyi değerlendireceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

Arkadaşlar,

Uluslararası zeminde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hız kesmeden devam ederken içeride, üye derneklerimiz ve hemşerilerimiz ile buluşmaya devam ediyoruz. Üye derneklerimizi canlandırmak amacı ile başlatmış olduğumuz bölgesel toplantılarımız devam ediyor, edecek. Diğer yandan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın unutulmaz lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in anısına geleneksel olarak düzenlediğimiz Dr. Sadık Ahmet Futbol Turnuvası’nın onaltıncısını geçtiğimiz hafta sonu düzenledik. Bu yılki turnuvayı farklı ve önemli kılan bir başka unsur ise Batı Trakya Türk Azınlığı’nın demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinde simge haline gelmiş İskeçe Türk Birliği’nin takım halinde turnuvaya katılması oldu. Sadık Ahmet ailesi bizleri her zaman olduğu gibi bu yıl da yalnız bırakmadı. Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet katılımı ile bizleri bu yıl da onurlandırdı. Bununla birlikte turnuvaya katılan Gütersloh Belediye Başkan Yardımcısı Matthias Trepper’in açış konuşması yapması ile bu yıl ikinci bir ilke şahit olduk.

Kötü hava şartlarına rağmen on yedi takımın centilmence mücadele verdiği futbol sahalarında tam bir panayır havası yaşandı. Üye derneklerimiz takımlarını desteklemek amacı ile otobüsler dolusu Batı Trakya Türkünü Gütersloh’a getirdiler. Heyecan dolu bir turnuva izledik. Böylesi güzel bir tablonun oluşmasında emek gösteren tüm üye derneklerimizin yöneticilerine teşekkürlerimi sunmak isterim. Turnuvanın akşamında düzenlediğimiz kupa merasimi eğlencesi ise başka bir heyecandı. Yaklaşık yedi yüz kişi birlik ve beraberlik içerisinde eğlence dolu bir gece yaşadık. Futbol turnuvası için yaşadıkları şehirlerden kalkıp yüzlerce kilometre uzaklıktaki Gütersloh’a gelen üye derneklerimiz ile sabahtan akşama kadar futbol sahalarında birlikte olduk. Akşam da kupa merasimi eğlencesinde bir aradaydık, birlikte eğlendik. Bu vesile ile ev sahibi derneğimizin değerli başkanı Azin Bekir ile yönetici arkadaşlarını ve arka planda emeği geçen herkesi tekrar tebrik ederim.

Değerli hemşerilerim,

Hepinize mutlu ve sağlıklı bir yaz tatili diliyorum. Yaz tatilinden enerji dolu dönmeniz umudu ile yeniden her birinizle Almanya’da buluşmayı ümit ediyorum.

Sevgilerimle.

Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ