ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Berlin’de

16.10.2009
7-10 Ekim 2009 tarihlerinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Sayın Christel Humme ile görüşmek üzere Berlin’e çalışma ziyaretinde bulundu. Christel Humme, seçim bölgesi olan Witten ve çevresinde yaşayan göçmenleri 7-11 Ekim 2009 tarihlerinde Berlin’e davet ederek sorunlarını dinledi.

Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden ve burada gerçekleştirilen açık oturuma iştirak eden grup, Federal Meclis’i de ziyaret ederek milletvekilleri ile açık oturumda bir araya geldiler. Başbakanlık binasını ziyaret eden grup, SPD Parti Merkezi’nde parti yetkilileri ile açık oturumda bir araya gelerek sorunlarını aktarma şansı buldular.

Dört gün süren yoğun programda katılımcılar ayrıca Spree nehrinde feribot ile şehir turuna katılarak şehri tanıma fırsatı buldular. Tarihi şehir turu ile Berlin’in siyasi açıdan önemli yerlerini gören grup, İkinci Dünya Savaşı’nda öldürülen Yahudiler için inşa edilen anıtı da ziyaret etti. Bununla birlikte grup, Berlin’de yer altı gezisine de katıldı.

Humme: Batı Trakya Türklerini yıllardır tanıyor, çalışmalarını yakından takip ediyorum

Almanya’da 27 Eylül 2009 tarihinde gerçekleştirilen federal seçimlerde dördüncü kez seçilen Christel Humme, 2007 yılından itibaren partisi SPD’nin Meclis Grup Başkanvekilliği’ni yürütüyor, ağırlıklı olarak aile, kadın ve çocuk konularında çalışıyor. Humme’nin seçim sonrasında toplam elli kişiden oluşan göçmen grubu içerisinde Batı Trakya Türkleri için on kişilik bir kontenjan ayırması ise ayrıca dikkat çekti.

Gerçekleştirilen toplantıda Humme, Batı Trakya Türklerini ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ile tanıdığını ifade ederek ABTTF’nin Yunanistan’da yaşayan Türk Azınlık için yaptığı çalışmaları takdir ile karşıladığını belirtti. Kısa bir süre SPD’de Habipoğlu ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Humme, ABTTF’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek Federasyon’un oldukça aktif bir örgüt olarak çalıştığını belirtti. Humme, ABTTF’yi çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarı dilekleri iletti.
GALERİ