ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Azınlık!

09.03.2004
İskeçe'de yayınlanan Mahitis (aşırı sağ eğilimli, 300 tirajlı) gazetesinin 9 Mart 2004 tarihli nüshasının yorumlar sütununda yer alan bir yazının çevirisi.

Azınlık!


İskeçe ilinde Müslüman milletvekili seçilemeyeceğini ve Türkeş Hacımemiş'in "gü çsüz" bir aday olması nedeniyle YDP'ye yarar sağlamayacağını başından beri yazıyorduk.

Bugün de azınlık milletvekili adaylarının "çapları" ve Ahmet Faikoğlu, Birol Akifoğlu ile İhsan Kahya gibi azınlık ileri gelenlerinin onlara karşı açtıkları "savaş" hakkındaki görüşümüzün arkasındayız. Zira seçim sonuçları da bizim haklı olduğumuzu göstermiştir.

PASOK milletvekili adayı Burhan Baran'ın da bu kadar yüksek düzeyde oy alabilmesinin nedeninin, "Trakya Şahinleri"nin bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde bu adayın seçim bürosuna gerçekleştirdikleri saldırı olduğunu düşünüyoruz.

Pazar günü yapılan seçimler sonucunda, favori olarak gösterilen Alekos Kontos ile Panagiotis Sgouridis, kendi parti listelerinde birinci sırayı alarak milletvekili seçildiler. Bu sonuç da, bizim değerlendirmelerimizi haklı çıkartmıştır.

Filippos Tsalidis'in seçilmesine gelince; seçim sonuçları dikkatle incelendiği takdirde, bu sonucun, Şahin (Ehinos), Koyunköy (Kimmeria) ve Gökçeler (Selero) gibi taraf değiştirmeye en müsait seçmenlerin bulunduğu bölgelerden gelen azınlık oylarından kaynaklandığını görecektir.