ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Diaspora Batı Trakya Türkleri, memleket sevdalısı!

20.01.2009
Değerli Batı Trakyalılar,

2009 yılına güzel memleketimiz Batı Trakya’dan kilometrelerce uzaklıkta yaşayan Batı Trakya Türkleri ile birlikte beraberlik içerisinde “merhaba” dedik. Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF)’nin Batı Trakya Türk Azınlığı adına yürüttüğü hak ve özgürlükler mücadelesinin 20. kuruluş yıldönümünü özel bir etkinlik ile hep birlikte kutladık, birlikte eğlendik. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Batı Trakya Türklerini biraraya getiren ise Batı Trakya sevdamızdı. Dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen Batı Trakya sevdalıları, birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdan rahatsızlık duyanlara anlamlı bir mesaj verdik. Batı Trakya sevdalıları dünyanın neresinde yaşarsa yaşasınlar birlikte olacaklar, Batı Trakya’yı yaşayacaklar, Batı Trakya’yı yaşatacaklar!

Bu önemli etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan ABTTF üyesi derneklerimizin yanısıra Avrupa ve uluslararası kuruluşlar tarafından saygı duyulan bir partner kurum olan Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) Direktörü Jan Diedrichsen, Türkiye Cumhuriyeti Stuttgart Başkonsolosu Ümit Yardım, T.C. Essen Başkonsolosu Dr. Hakan Akbulut, TRT Yapımcı-Yönetmen-Metin Yazarı Metin Edirneli, ABTTF’nin ilk Genel Başkanı Cafer Alioğlu ile anavatan Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türklerini çatısı altında birleştiren Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Genel Başkan Yardımcısı Hasan Küçük ve Rumeli türküleri ile bizlere duygu dolu anlar yaşatan TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Rüstem Avcı bizleri onurlandırdılar.

Türkiye ve Yunanistan’dan gelen ABTTF Uluslararası Çalışma Grubu’nun değerli üyeleri ve diasporada yaşayan Batı Trakya sevdalıları, o gece hep birlikteydik, el eleydik. Bu önemli güne katılamayanlar elbette vardı. Şüphesiz, olacaktır. Davet edildiğim etkinliklere yoğun işlerim nedeniyle katılamadığım pekçok zaman elbette oldu. Ancak nezaket ve görgü kuralları gereği katılamadığım etkinliklere yazılı olarak bildiride bulunmuş, mesajımı yazılı olarak iletmişimdir. Doğrusu da budur. Üzülerek ifade etmeliyim ki Batı Trakya Türk toplumunun önde gelenlerinden bazı kişilerin böyle düşünmediğini yaşayarak öğrenmiş bulunuyorum. Hem de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın gönüllü elçisi olan ABTTF’nin 20. kuruluş yılı kutlamasında, 20 yıldan beri Batı Trakya Türkleri adına tüm dünyada mücadele veren Federasyon’umuzun önemli gecesinde tecrübe etmiş bulunuyorum.

ABTTF’nin önemli gününde sergilediğimiz birlik ve beraberlik duygusu ile yeni yılın ilk günlerini de arkada bıraktık. 2009 yılı geçtiğimiz yıldan daha da yoğun geçecek görünüyor. Yeni yılın ilk günlerine giderek büyüyen ve çıkmaz bir hal alan “tayinli imamlar sorunu” ile başladık. İki dilli azınlık anaokulları sorununa çözüm getirilmemişken “tayinli imamlar yasası” sorunu ile Azınlık yine sıkıntı dolu günler yaşıyor. Azınlık basınında yer alan haber ve yorumlara bakılacak olursa konu ile ilgili olarak Azınlık’ın önde gelenleri farklı düşüncelere sahipler. Demokratik bir toplumda farklı görüş ve düşüncelerin var olması demokrasinin olmazsa olmazlarından.... Ancak bizim çıkmış olduğumuz bir yol var... Bu yol, Azınlık’ımıza karşı yapılan haksızlıklara dur dediğimiz yoldur. Azınlık’ımızın ülkesi için tehlike değil zenginlik unsuru olduğunu ifade ettiğimiz bir yol... Bizler yalnız Müslüman değil Müslüman ve Türk Azınlık’ız dediğimiz bir yol... Henüz çıkmış olduğumuz yolun sonuna gelmiş değiliz. Aksine bu yol, daha da uzayacak gibi görünüyor. Bizler, diasporada yaşayan Batı Trakya Türkleri, Batı Trakya’yı yaşayacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. Batı Trakya sevdalıları olarak, Batı Trakya Türklerinin gönüllü elçisi olan ABTTF aracılığı ile nice yirmi yılda yolumuzdan şaşmadan devam etmekte kararlıyız!


Halit Habipoğlu
ABTTF Başkanı
GALERİ