ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kur’an okumayı öğrenen çocuklar törenle sertifikalarını aldılar

14.08.2007
Kelsterbach’ta yapılan bir törende, hatim indirmiş 33 öğernciye „Hatim Sertifikaları“ Fevzi Çakmak Camii Başkanı Şevket Cevdet ve Frankfurt Konsolosluğu Din Hizmetleri görevlileri tarafından taktim edildi.

Yapılan törene başta Frankfurt Konsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Galip Akın, Fevzi Çakmak Camii Başkanı ve Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Cevdet, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Tuban, Kelsterbach Yabancılar Meclisi Başkanı Ayhan Işıklı olmak üzere DİTİP camiilerinden din görevlileri, dernek üyeleri ve veliler katıldılar. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yaklaşık 600 kişinin hazır bulunduğu törende, Kur’an okumayı öğrenmiş ve daha sonra da Kur’an’ı hatmetmiş olan, 10-16 yaşları arasında 33 çocuk bulunuyordu. Velilerin duygulu anlar yaşadığı törende çocuklar katılımcılara Kur’an okudular.
Sertifikaların Frankfurt Konsolosluğu Din Hizmetleri Ateşeliği tarafından hazırladığını belirten Fevzi Çakmak Camii Başkanı Şevket Cevdet her iki yılda bir organize ettikleri Kur’an kurslarının çocuklar ve bilhassa veliler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Kur’an Kursu’nun çocuklara getirileri
Dinde hoşgörünün büyük önem arzettiği bir dönemde, müslüman Türk gençlerinin din görevlileri yardımıyla İslam’ı öğrenmelerinin onların bu konuda daha bilinçli olmalarına imkan sağladığını ifade eden Cevdet, „Gerçekleştirdiğimiz Kur’an kuslarında yalnızca Kur’an okumayı öğretmiyoruz bunun yanında din bilgisi ve kültür dersleri de veriyoruz. Böylece çocuklar dinlerini kulaktan dolma bilgilerden değil, din görevlilerinden öğrenme fırsatı buluyorlar. Okul dışı gerçekleştirilen ve bir yıl süren bu kurslar çocukların boş zamanlarını değerlendirmelerine ve kendi aralarındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesine de yardımcı oluyor“ diye konuştu.

DİTİP ve Din Hizmetleri Ateşeliği işbirliği içerisinde gerçekleştilen Kur’an kurslarının beşincisinin önümüzdeki yıl tekrarlanmasının planlandığını söyleyen Şeyket Cevdet, „Kurslarımız yalnızca Batı Trakya Türklerine değil bölgede yaşayan tüm müslüman çocuklara yönelik olarak hazırlanmaktadır. Kur’an okumayı öğrenmek ve İslam dini kültürü bilgisi almak isteyen herkese kapımız açık. Ayrıca Kur’an kursu düzenlemek isteyen camii ve derneklerle işbirliği içerinde çalışmaya hazırız“ dedi
GALERİ