ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Türk ortaokulundaki bina sorununu çözmeyenler bizi yok saymaya devam ediyor

07.05.2024

ABTTF Başkanı: “İskeçe’deki okulumuzda devam eden soruna bir türlü çözüm getirilmemiş olması toplumumuza yönelik algı ve tutumun açık özeti niteliğinde! Ülkemizin yöneticileri taleplerimize sağır olmuşlar”

İskeçe’deki Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitime karşı Eylül ayında yapılan protesto gösterilerinin ardından vardiyalı eğitimin sona erdirilmesi ancak derslik ve bina sorununun çözülememesi nedeniyle Başbakan Kiriakos Miçotakis’e mektup gönderildi. Okul Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Efendi imzasıyla gönderilen mektupta Başbakan Miçotakis’ten bina sorununa çözüm üretilmesi talep edildi. 

İskeçe’deki Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde yeterli dersliklerin bulunmaması nedeniyle uzun yıllardır vardiyalı eğitim verilmesi karşısında öğrenci sayısı azalınca vardiyalı eğitimin sona erdirilmesini isteyen öğrenci ve veliler, yetkili makamlardan yanıt alamadıkları için vardiyalı eğitim sona erdirilmesi ve yeni okul binası talebiyle 18 ve 28 Eylül 2023 tarihleri arasında protesto gösterisi düzenlemişlerdi. Protestolar neticesinde vardiyalı eğitime son verilmiş, ancak İskeçe Ortaöğretim Müdürlüğünün talimatıyla okulun bodrum katında bulunan dersliklerin kullanımına izin verilmemiş, bu kez öğrenciler 25 yerine 20 derslikte sıkışık bir düzenle eğitim görmeye mahkum edilmişti. 

Oluşan mağduriyetin giderilmemesi nedeniyle Başbakan Miçotakis’e gönderilen mektupta okulun fiziki kapasitesinin eksikliğine dikkat çekildi, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin yeni bir binaya kavuşması talep edildi. Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti,  fiziki kapasite sorununun çözüme kavuşturulması için kısa ve orta vadeli talep olarak okulun bodrum katında bulunan dersliklerin geçmişte olduğu gibi kullanılmasına izin verilmesini ve okulun kullandığı alana prefabrik sınıfların inşa edilmesini veya okulun civarında ilave derslik olarak kullanılabilecek kamu binalarının tahsis edilmesini istediler. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “İskeçe’deki okulumuzda devam eden soruna bir türlü çözüm getirilmemiş olması toplumumuza yönelik algı ve tutumun açık özeti niteliğinde! Okul Encümen Heyeti ile Aile Birliği taleplerini ilgili Ortaöğretim Müdürlüğü’ne kaç kez ilettiler, ancak sorun çözülmedi. Protestolardan sonra vardiyalı eğitim son buldu, bu kez de tabir-i caizse çocuklarımız üst üste eğitim görüyor. Okul yılı yakında bitecek, sorun hala çözülemedi. Bu konuyu Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerimizin desteğiyle AP’nin gündemine taşıdık, soruna dikkat çektik. Ama ne çare! Ülkemizin yöneticileri taleplerimize sağır olmuşlar bir kere! Umarım Başbakan konuya hassasiyetle yaklaşarak talepleri dikkate alır, ivedilikle kısa vadeli çözüm önerilerini hayata geçirir.”dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com  

GALERİ