ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Almanya’da camiye çirkin saldırı!

19.05.2020

ABTTF olarak DİTİB Fatih Camisi’ne yapılan bu ırkçı ve İslam düşmanı saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz.

Almanya’nın Stuttgart kenti yakınlarındaki bir camiye saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz iki kişi, 16 Mayıs 2020 Cumartesi akşamı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisi’nin kapısına domuz kafası asarak olay yerinden hızla uzaklaştı. 

DİTİB Fatih Camisi Dernek Başkanı Latif Pekmezci tarafından yapılan açıklamada, saldırının polise bildirildiği belirtilerek, polisin olay yeri incelemesi yaptığı ve saldırıyla ilgili soruşturma başlattığı ifade edildi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak DİTİB Fatih Camisi’ne yapılan bu ırkçı ve İslam düşmanı saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin en kısa zamanda yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istiyoruz. Resmi makamlar tarafından Almanya ve Avrupa’da bugün endişe verici boyutlara ulaşan ırkçılık ve İslam düşmanlığını önlemeye yönelik adımların ivedilikle atılması çağrısında bulunuyoruz.