ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Kopenhag’da kafe ve sinagoga terör saldırısı

17.02.2015
ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: “Hangi dine veya millete yönelik olursa olsun terörün haklı bir gerekçesi olamaz, hiçbir gerekçe bu saldırıları haklı gösteremez”

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğünün tartışıldığı toplantının yapıldığı bir kafeye silahlı saldırı düzenlendi. 14 Şubat 2015 Cumartesi günü maskeli ve kalaşnikoflu saldırganlara kafeye dışarıdan ateş açtılar, saldırıda Danimarkalı film yönetmeni Finn Norgaard ölürken, üç polis memuru da yaralandı. Aynı günün akşamında silahlı saldırgan şehirdeki en büyük sinagoga ateş açtı, bu saldırıda Yahudi Danimarka vatandaşı Dan Uzan hayatını kaybetti, iki polis memuru ise yaralandı.15 Şubat 2015 Pazar günü saldırganın kimliğini teşhis eden polis saldırganı ablukaya aldı, ancak saldırganın polise ateş açması üzerine polis saldırganı vurdu.

Kopenhag saldırısıyla ilgili olarak açıklama yapan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Haftasonunda Danimarka’da gerçekleştirilen terör saldırısı karşısında şaşkınlık ve üzüntülerimizi bildirir, vahim terör saldırılarını şiddetle kınarız. Hangi dine veya millete yönelik olursa olsun terörün haklı bir gerekçesi olamaz, hiçbir gerekçe bu saldırıları haklı gösteremez. Danimarka halkının acısını paylaşarak tüm Danimarka halkına başsağlığı diliyor, yakınlarını kaybedenlere sabır ve yaralılara da acil şifalar dileriz.” şeklinde konuştu.