ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında encümen heyeti seçimleri 20 Aralık’ta yapılıyor

19.12.2023

ABTTF Başkanı: “ABTTF olarak tüm öğrenci velilerimizi Batı Trakya’daki özerk statüye sahip okullarımızın ve pek tabii ki çocuklarımızın geleceği açısından büyük önem arz eden encümen heyeti seçimlerine katılmaya ve okullarımıza sahip çıkamaya çağırıyoruz.”

Batı Trakya’daki Türk Azınlık okullarında encümen heyeti seçimleri 20 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak. 4-11 Aralık tarihleri arasında adaylık başvurularının yapıldığı seçimler, aday olan öğenci velielri arasında 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Beşten az veya hiç aday çıkmayan Türk azınlık okullarında encümenler yetkili makam tarafından atanacak. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak tüm öğrenci velilerimizi Batı Trakya’daki özerk statüye sahip okullarımızın ve pek tabii ki çocuklarımızın geleceği açısından büyük önem arz eden encümen heyeti seçimlerine katılmaya ve okullarımıza sahip çıkamaya çağırıyoruz. Son yıllarda öğrenci azlığı bahanesiyle eğitim özerkliğimize aykırı bir şekilde okullumuz kapatıldı. 2008’de Batı Trakya’da 188 Türk ilkokulu varken bu sayı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında 90’a düştü. Çocuklarımızın ana dilleri Türkçe’yi öğrendiği okullarımızın gerçek sahibi tüm öğrenci velilerimiz 20 Aralık’ta mutlaka oylarını kullanmalı, encümen adaylarımıza destek vermelidir.” dedi. 

GALERİ