ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

2016 Seçek Başpehlivanı Kocaelili Faruk Akkoyun Oldu

08.08.2016
Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen 2016 Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikler sona erdi. Ülkemiz Yunanistan’dan Anavatan Türkiye’den ve komşu ülke Bulgaristan’dan güreşçilerin katıldığı yağlı güreşlerin başpehlivanı tecrübeli rakibi Edirneli Ahmet Yavuz’u yenen Kocaelili Faruk Akkoyun oldu.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın 7 asırlık köklü geleneği Seçek Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikler 5-6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinlikler Cuma günü Ruşenler köyünde okutulan Mevlid-i Şerif’le başladı. Daha sonra misafirlere yemek verildi. Ardından Şerif Osman ve arkadaşları katılımcılara konser verdi. İlk günün programı Anavatan Türkiye’de gelen ünlü sanatçı Sebahat Akkiraz’ın verdiği konserle sona erdi.

Cumartesi günü etkinlik programı 2016 Seçek Ağası Süleyman Kara Hüseyin’in Seçek Yaylası’na intikal etmesi ve halkı selamlaması ile başladı. Daha sonra Mehmet Hilmi Kır Koşusu yapıldı. Devamında Şerif Osman ve arkadaşları sahne alarak konser verdi. Ardından Edirne’den gelen folklor ekipleri gösteri sundu. İkinci günün kapanışını ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz yaptı. Katılımcılara güzel bir konser verdi.

Etkinliklerin son gününde program protokol üyelerin karşılanması ve davullar zurnalar eşliğinde halkı selamlamaları ile başladı. Protokol üyeleri yerlerini aldıktan sonra Anavatan Türkiye’de 15 Temmuz gecesi vatan hainleri tarafından yapılan darbe girişiminde vatan uğruna canını feda eden demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Program selamlama konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ali Pencal’ın mesajı okundu. Ardından sırasıyla Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Mustafa Katrancı, POTAMİ Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, SYRİZA Partisi Evros İli Milletvekilleri Natasa Gara ve Dimitris Rizas, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni temsilen Av. Orhan Kayalı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkolu ve T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı söz alarak halkı selamladılar.

Konuşmacılar ilk olarak Anavatan Türkiye’de yaşanan hain darbe girişimine değindiler. Demokrasi şehitlerini rahmetle andılar, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Konuşmacılar Türkiye’yi uçuruma götürmek için hain saldırıyı gerçekleştiren FETÖ lideri ve mensuplarını lanetlediler. Ardından da etkinliklerle ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Organizasyonda emeği geçenlere ve etkinliğe katılan soydaşlara teşekkür ettiler ve sporculara başarılar dilediler.

Konuşmalardan sonra Batı Trakya Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Folklor Ekibi gösteri sundu. Devamında yerel sanatçı Haluk ve ekibi konser verdi. Ardından yağlı güreş müsabakalarına geçildi.

Farklı kategorilerde boy gösteren hem küçük hem büyük pehlivanlar birinci olmak için kıran kırana güreş tuttular. Bu yıl er meydanında Batı Trakyalı güreşçilerin sayısının çok olması gelecek için umut verdi.

Diğer kategorilerde müsabakalar tamamlandıktan sonra başpehlivanlık müsabakası yapıldı. Final müsabakasında Edirneli Ahmet Yavuz ile Kocaelili Faruk Akkoyun karşı karşıya geldi. Tecrübeli rakibini yenen Faruk Akkoyun 2016 yılının Seçek başpehlivan oldu.

2016 SEÇEK YAĞLI GÜREŞ MÜSABAKARI SONUÇLARI

MİNİKLER (Küçük Boy)
1- Enver Kirdali
2- Ayhan Oruç
3- Yakup Hatip

MİNİKLER (Büyük Boy)
1- Ercan Bölükbaşı
2- İlhan Oruç
3- Yunus Halil

TOZ KOPARAK
1- Ahmet Bölükbaşı
2- Mehmet Bölükbaşı
3- Hakan Kaşayka

YEREL (Küçük Boy)
1- İbrahim Kirdali
2- Hamza Hacı
3- Murat Kurt

YEREL (Büyük Boy)
1- Niyazi İbiş
2- Ahmet Bölükbaşı
3- Andonis Donkopolov

KÜÇÜK ORTA
1- Ayhan Aktürk
2- Yiğit Gider
3- Caner Koşum

BÜYÜK ORTA
1- Gökhan Vurcanlı
2- Ali Rıza Özkayalar
3- Umut Geleç

BAŞPEHLİVANLIK
1- Faruk Akkoyun
2- Ahmet Yavuz
3- Niyazi İbiş




Kaynak: http://milletgazetesi.gr/