ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

12'ci Ketenlik Gençlik Festivali coşkuyla gerçekleşti

15.08.2016
İskeçe Balkan kolu Mustafçova Belediyesi’nin en büyük yerleşim alanı Ketenlik köyünde, 12. Ketenlik Gençlik Festivali büyük coşkuyla gerçekleşti.

Festival 12, 13 Ağustos 2016 tarihlerinde Ketenlik Dayanışma Ve Kültür Derneği çatısı altında Ketenlik gençlerinin büyük özverisi ile hazırlanan festivale binlerce kişi katıldı.

Batı Trakya’da çok sevilen Azınlık organizasyonları içinde çok özel bir yere sahip olan Ketenlik Gençlik Festivali'nin 12’incisi de katılanlar tarafından beğenildi.

Festival geleneksel folklor gösterileri, yerel konserler, tiyatro gösterileri, dans gösterileri, çeşitli şovlar, bölgenin kültürel yapısını yansıtan sergileri ve hediye çekilişleri ile büyük beğeni topladı.

Ketenlik Kütüphanesi ile özdeşleştirilmiş Ketenlik Gençlik Festival'inin en önemli hedefi "EĞİTİM" kalitesini yükseltmek olduğu bir kes daha vurgulandı. Festivalden elde edilen gelir köyde çeşitli eğitim faaliyetlerine harcanacak.

Festivalin ikinci gecesi Türkiye’den ünlü şarkıcı Haluk Levent konser verdi. Gençler doyasıya eğlendiler. Ketenlik Gençlik Festivali'nin her iki gününe de katılan binlerce kişinin memnuniyeti yüzlerinden gözlendi.

Festivalin başlangıcında da 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'de yapılan hain darbe girişimde hayatını kaybeden şehitler de unutulmadı ve gerek şehit ve gaziler ve gerekse anavatan için dualar edildi.


Kaynak: www.milletgazetesi.gr