ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İkinci turda bağımsız Topsidis Eyalet Başkanı seçildi

17.10.2023

ABTTF Başkanı: „Batı Trakya Türk toplumu olarak eyalet seçimlerinde de toplumumuzun sahip olduğu oy gücü açıkça anlaşıldı, bölgedeki Türk toplumu olarak eyalet seçimlerinde de ağırlığımızı göstermiş olduk. Kimse bölgedeki Türk toplumunun varlığını yok sayamaz, yadsıyamaz ya da hafife alamaz.“ 

Ülkemiz Yunanistan’da eyalet ve yerel seçimlerin ikinci turu 15 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. Eyalet ve belediye başkan adaylarının ilk turda seçilebilmesi için oyların yüzde 43 artı 1’ini alması gerektiğinden Batı Trakya Türk toplumunun yaşadığı Doğu Makedonya- Trakya Eyaleti Başkanı ile Batı Trakya Türk toplumuna mensup belediye başkanlarının görev yaptığı Kozlukebir ve Mustafçova’da belediye başkanı seçimi ikinci tura kalmıştı.

Pazar günü yapılan seçimlerde Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nde Yeni Demokrasi Partisi’nin  desteklediği Hristos Metios seçimi kaybederken, bağımsız olarak seçime katılan Hristodulos Topsidis yüzde 50.86 oy oranı ile yeni eyalet başkanı oldu. Eyalet meclisine bu dönem Rodop ve İskeçe illerinden toplam dokuz Türk aday seçildi.

İkinci turda Kozlukebir Belediyesi’nde Erdem Hüseyin, Mustafçova Belediyesi’nde Ahmet Kurt başkan seçildi 

8 Ekim’deki ilk turda gerçekleşen seçimlerde iki Türk adayın yarıştığı Yassıkköy’de oyların yüzde 55,72’sini alan Caner İmam belediye başkanı seçilmişti. 

İkinci turda Kozlukebir Belediyesi’nde Erdem Hüseyin oyların yüzde 58.22’sini alarak Kozlukebir Belediyesinin yeni Başkanı oldu. Mustafçova Belediyesi’nde ise Ahmet Kurt yüzde 55.99 oy oranı ile Mustafçova’nın yeni Belediye Başkanı oldu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti ikinci tur seçim sonuçlarına baktığımızda mesajın alındığını düşünüyorum. Milletvekili seçimlerinin ilk turunda ve sonrasında gösterdiğimiz üzere eyalet seçim sonuçları da iktidardaki partiye açık bir mesaj oldu. Batı Trakya Türk toplumu olarak eyalet seçimlerinde de toplumumuzun sahip olduğu oy gücü açıkça anlaşıldı, bölgedeki Türk toplumu olarak eyalet seçimlerinde de ağırlığımızı göstermiş olduk. Kimse bölgedeki Türk toplumunun varlığını yok sayamaz, yadsıyamaz ya da hafife alamaz. Umarım bu seçim sonuçlarını herkes doğru okur, ileriye dönük bunu hesaba katar. İkinci tur seçimleri sonucunda Kozlukebir ve Mustafçova’da da yeni belediye başkanlarını seçmen belirledi. Seçimler sonucunda seçilen Eyalet Meclisi üyelerini, Belediye Başkanlarını, Belediye Meclis Üyelerini tebrik eder, tüm seçilmişlere yeni görevlerinde başarılar diliyoruz’’.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com  

GALERİ