ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bakoyanni: “Bölgenin üretim modelini daha iyiye doğru değiştirecek somut ve uzun vadeli bir plan hayata geçiriliyor”

23.01.2023

ABTTF Başkanı: “Batı Trakya’nın ekonomik kalkınmasına yönelik uzun vadeli planın uygulanmasında ayrımcılık yapılmadan bölgemizdeki Türk üretici ve işletmelerin de mutlaka dikkate alınmasını, dışlanmamasını talep ediyoruz. Ancak o zaman bölgemizde topyekun ekonomik kalkınma sağlanabilir.”

Yunan Meclisi’nde Temmuz 2020’de kurulan partiler üstü Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı, Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Milletvekili Dora Bakoyanni yaptığı açıklamada, bölgenin ekonomisini, işletmelerini ve çalışanlarını destekleyerek (Batı) Trakya’yı koruduklarını ifade etti.

Açıklamasında Eylül 2022’de Gümülcine’de tanıtılan Kuzey Makedonya ve Trakya Kalkınma Planı’na atıfta bulunan Bakoyanni, Komisyon’un nihai raporundaki temel amacın bölgedeki işletmelerin ve ürünlerin rekabet edebilirliğini güçlendirmek olduğunu vurguladı. Bakoyanni, Komisyon’un önerilerinin adım adım uygulandığını ve bölgenin üretim modelini daha iyiye doğru değiştirecek somut ve uzun vadeli bir planın hayata geçirilmekte olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Bilindiği üzere Trakya Kalkınma Komisyonu’nun Kasım 2021’de kabul edilen nihai raporu Batı Trakya Türk toplumu için tam bir hayal kırıklığı olmuştu. ABTTF olarak Komisyon’un çevrim içi yürüttüğü halka danışma sürecine katılarak Batı Trakya’nın bölgesel ekonomik kalkınması için somut önerilerimizi Komisyon’a iletmiştik ancak nihai raporda bunlar dikkate alınmamıştı. Önerilerimizi ilettiğimiz görüşte ülkemizi bir gemiye benzeterek geminin herhangi bir yerinde bir çatlak olması halinde zaman içerisinde tüm geminin batacağına vurgu yapmıştık. Bu noktada Bakoyanni’ye bir kez daha çağrıda bulunuyor ve açıklamasında bahsettiği Batı Trakya’nın ekonomik kalkınmasına yönelik uzun vadeli planın uygulanmasında ayrımcılık yapılmadan bölgemizdeki Türk üretici ve işletmelerin de mutlaka dikkate alınmasını, dışlanmamasını talep ediyoruz. Ancak o zaman bölgemizde topyekun ekonomik kalkınma sağlanabilir.” açıklamasında bulundu. 

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ