ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumunun Türk kimliğinin inkarına yönelik yeni bir örnek

17.11.2022

ABTTF Başkanı: “Genelde devlet birimleri ülkemizde ‘Türk’ olmadığı iddiasını dillendirir yıllardır. Ülkemizin insanlarının beyinleri siyaset ve medyadaki Türk kimliğimizi inkar eden söylemden o derece yıkanmış durumda ki sivil toplum kuruluşları bile varlığımızı inkar eden noktaya gelmiş durumda.”

Gümülcine Yunan Dağcılık Derneği, Batı Trakya Türklerinin yaşadığı Kozlardere köyü bölgesinde geçen hafta sonu yaptıkları gezi ile ilgili derneğin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda köy sakinleri için “Yunan Pomakları” tanımlaması yaptı. 

Rodop İli Yassıköy Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Arif, kendi köyü olan Kozlardere’de yaşayan Batı Trakya Türklerinin kimliğine dair dağcılık derneğinin paylaşımın tepki gösterdi. Arif yaptığı açıklamada, “Yunan vatandaşı Batı Trakya Türkleri olarak bu ve buna benzer durumlar demokratik haklarımız çerçevesinde kabul edilemez. Yüzyıllarca devam eden köklü geçmişimizi, barışçıl yaşam tarzımızı, sadakat özelliklerimizi öne sürerek toplum arasında kargaşa çıkarmaya ve Azınlığımıza yapay bir görüntü kazandırmaya çalışanların sonunda yine başarısız olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Gümülcine Yunan Dağcılık Derneği’nin gerçekleri çarpıtan provokatif paylaşımını kınıyoruz. Derneğin paylaşımı, ülkemizde siyaset ve medyada son dönemde sıklıkla karşılaştığımız Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan provokatif, gerçek dışı ve nefret temelli açıklamaların toplumun geneline kadar sirayet etmesinin yeni bir örneğidir. Genelde devlet birimleri ülkemizde ‘Türk’ olmadığı iddiasını dillendirir yıllardır. Ülkemizin insanlarının beyinleri siyaset ve medyadaki Türk kimliğimizi inkar eden söylemden o derece yıkanmış durumda ki sivil toplum kuruluşları bile varlığımızı inkar eden noktaya gelmiş durumda. ‘Ben Türk’üm’ diyenlere ve kendisini ‘Türk’ kimliğiyle tanımlayanlara siz başka bir kimlik yakıştıramazsınız. Böyle bir durum ülkemiz haricinde dünyanın başka neresinde var?” dedi.

*Fotoğraf: www.birlikgazetesi.org

GALERİ