ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz

14.07.2023

15 Temmuz 2016’da anavatanımız Türkiye’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kanlı darbe girişimine canı pahasına karşı koyarak milli iradeye sahip çıkan Türk milletinin şanlı direnişinin yedinci yıl dönümündeyiz.

Bundan yedi yıl önce 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tüm yurt genelinde sokağa çıkan vatandaşlar, büyük bir kahramanlık sergileyerek hain FETÖ terör örgütünün darbe yoluyla devleti ele geçirme girişimine dur demiş, genci ve yaşlısıyla devletine, vatanına, bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkmış, demokrasi destanı yazmıştır. 

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına doğrudan anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığını hedef alan hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. ABTTF olarak anavatanımızın geleceğini yok etmeye çalışanlara karşı her zaman anavatanımızın yanında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha yinelemek istiyoruz. 

Anavatanımızın ‪15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun!‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

*Fotoğraf: https://kurumsal.15temmuz.gov.tr 

GALERİ