ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumu Yunan hükümeti tarafından bir kez daha ayrımcılığa maruz kaldı!

22.03.2021

ABTTF Başkanı: “Anlaşılan o ki Temmuz 2020’de Yunanistan Meclisi’nde kurulan partiler arası Trakya Kalkınma Komisyonu yalnız bölgedeki çoğunluğa mensup üreticiler için olan bir komisyon. Zira Komisyon iyi niyetli olsaydı Batı Trakya’ya özel bir ekonomik kalkınma modeli oluşturulması için İtalya’nın Güney Tirol bölgesinin ekonomik kalkınma modeli ve programının incelenmesi ile ilgili önerimizi mutlaka dikkate alırdı.” 

Yunanistan’da Yeni Demokrasi Partisi hükümeti salgın döneminde gelir kaybına uğradıkları gerekçesiyle Virjinya tipi tütün üreticilerine “De Minimis” programı kapsamında maddi destek verileceğini açıklarken, Batı Trakya Türk toplumu mensubu basma tipi tütün üreticileri bu programın dışında bırakıldı.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Yeni Demokrasi Partisi hükümeti iktidara geldiği günden bu yana bizleri yok saymakta, Batı Trakya Türk toplumuna karşı ayrımcı politikalar uygulamayı sürdürmektedir. Hükümetin çoğunluğa mensup çiftçilerin ürettiği tütüne maddi destek vermesi ancak bizim ürettiğimiz tütüne maddi destekte bulunmaması apaçık bir ayrımcılıktır ve kabul edilemez. Hükümet yakın zaman önce de koronavirüs salgını hakkında vatandaşları bilgilendirme kampanyası kapsamında medya kuruluşlarına verdiği maddi destekten Batı Trakya Türk azınlık basınını dışlayarak başka bir ayrımcılığa imza atmıştı. Anlaşılan o ki Temmuz 2020’de Yunanistan Meclisi’nde kurulan partiler arası Trakya Kalkınma Komisyonu yalnız bölgedeki çoğunluğa mensup üreticiler için olan bir komisyon. Zira Komisyon iyi niyetli olsaydı Batı Trakya’ya özel bir ekonomik kalkınma modeli oluşturulması için İtalya’nın Güney Tirol bölgesinin ekonomik kalkınma modeli ve programının incelenmesi ile ilgili önerimizi mutlaka dikkate alırdı. Hükümetten koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan basma tipi tütün üreticilerimizi de maddi destek programı kapsamına alarak, bu bariz ayrımcılığa derhal son vermesini talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.