ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi’nde bina yetersizliği sorunu hala çözüme kavuşturulmayı bekliyor

09.09.2020

ABTTF Başkanı: “Yunan makamları İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti’nin taleplerini daha fazla görmezden gelmeyi bırakmalı, okulun öğrenci sayısına cevap verecek yeterli kapasitede yeni bir binaya kavuşturulması için gerekli adımları ivedilikle atmalıdır.”

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumuna ait İskeçe Azınlık Ortaokulu-Lisesi’nde yetersiz bina ve derslik sorunu devam ediyor. 

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, okulun bina yetersizliği sorununun devam ettiği ve prefabrik sınıf taleplerine yetkililerce cevap verilmediği ifade edildi. Açıklamada, geçen yıl öğrencilerin başlattığı boykotun sonlandırılması için verilen vaatlerin yerine getirilmediği ve neredeyse her okula yerleştirilen prefabrik sınıfların kendi okullarına yerleştirilmediği belirtildi. Encümen Heyeti açıklamasında, “Amaç mümkün olduğunca az azınlık mensubu öğrencinin okulumuzu tercih etmesini sağlamaktır. Bu sebeple de yetkililer tüm çağrılarımıza kulaklarını tıkamaktadırlar.” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl 12 Eylül’de sorunun çözümü için öğrenci ve veliler okulda boykot eylemi gerçekleştirmiş, 23 Eylül’de de velilerce okuldan şehir meydanına ve oradan valilik binasına büyük bir protesto yürüyüşü düzenlenmişti. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nde bina ve derslik sorunu maaelesef yıllardan beri devam ederken öğrencilerimiz de mağdur olmaktadır. Ülkemiz Yunanistan’ın eski başbakanı Aleksis Çipras, 2016’da Batı Trakya’ya yaptığı ziyaret esnasında okulumuzun bahçesinde yaptığı konuşmada, 2017 yılında bina sorunun çözüleceği ve okuldaki vardiyalı eğitimin sonlandırılacağını vadetmişti. Aradan üç yıl geçti, hükümet değişti ancak okulumuz hala yeni binasına kavuşamadı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalmasına rağmen Encümen Heyeti’nin talepleri yanıtsız bırakılmıştır. Yunan makamları okulun öğrenci sayısına cevap verecek yeterli kapasitede yeni bir binaya kavuşturulması için gerekli adımları ivedilikle atmalı, sorumluluklarını yerine getirmelidir.” açıklamasında bulundu.