ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan’da söz konusu Osmanlı-Türk eserleri olunca tahammülsüzlük yine had safhada! 

18.08.2020

ABTTF Başkanı: “Yunanistan’daki Osmanlı-Türk eserleri ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının ayrılmaz bir parçasıdır. Yunan basını, şimdi de Yanya’daki Fethiye Camii’nin fotoğrafını paylaşan Almanya’nın Atina Büyükelçisi’ni hedef alarak kışkırtıcı yayınlarına devam etmektedir.”

Yunanistan’ın Yanya şehrindeki Osmanlı-Türk eseri Fethiye Camii’nin fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Atina Büyükelçisi Dr. Ernst Reichel Yunan basınında eleştiri oklarının hedefi oldu.

Birlik gazetesinin haberine göre Yunan basınında çıkan yorumlarda, Fethiye Camii ve Osmanlı İmparatorluğu’nun Yanya Valisi Tepedelenli Ali Paşa hakkında sosyal medya platformu twitter’de paylaşımda bulunan Büyükelçi Dr. Reichel’in Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak kendisine bunun nedeninin sorulması gerektiği ifade edildi. 

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Ülkemiz Yunanistan’da bugüne kadar ayakta kalmayı başarmış Osmanlı-Türk eserlerinin büyük çoğunluğunun yıllardır amacı dışında kullanıldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Farklı şehirlerdeki onlarca caminin çoğu ibadete kapalı tutulmaya devam ediyor. Yanya’daki Fethiye Camii de bunlardan bir tanesi. Hal böyleyken Yunan basınının Fethiye Camii’nin fotoğrafını paylaşan Almanya’nın Atina Büyükelçisi’ni hedef alarak kışkırtıcı yayınlarına devam etmesini anlamak ve kabul etmek mümkün değildir.” açıklamasında bulundu.