ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

EFA Partisi Altın Şafak milletvekillerini AP Başkanı Schulz’a şikayet etti

03.03.2016
2 Mart 2016 tarihinde, AP’de Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) ve Temsil Edilmeyen Uluslar ve Halklar Örgütü (UNPO) tarafından organize edilen ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Csaba Sógor (EPP)’un ev sahipliğini üstlendiği “Yunanistan’da Örgütlenme Özgürlüğü: Avrupa Azınlık Hakları Standartlarında Bir Boşluk” konulu etkinlik öncesinde Altın Şafak üyesi AP milletvekilleri Eleftherios Synadinos, Lampros Fountoulis ve Georgios Epitideios, EPP Başkanı Manfred Weber’e hitaben bir mektup kaleme aldı.

Mektupta bu konferansın düzenlenmesi konusunda ev sahibi AP Milletvekili ve mensubu olduğu EPP Grubu’na suçlamalarda bulunan Altın Şafak milletvekilleri, konferansın iptal edilmesini ve böyle bir girişim için de özür dilenmesini talep etti. Söz konusu milletvekillleri, konferans başlamadam hemen önce programın yapılacağı salona gelerek ev sahibi milletvekili Sogor ile tartıştı ve sözlü saldırılarda bulundu.

Konferansta 3 temsilcisi bulunan EFA (Avrupa Hür İttifakı) Partisi, 3 Mart 2016 tarihinde AP Başkanı Schulz’a bir mektup göndererek bu saldırıyı ve dile getirilen tehditleri şiddetle kınadığını ve yapılan bu eylemin demokratik değerler adına kabul edilemez olduğunu belirtti. Mektupta bu tür hareketlerin, insanları korkutmak ve tartışmaları sekteye uğratmak suretiyle Yunanistan’da azınlık hakları konusunda statükoyu koruma çabalarının bir parçası olduğunu vurgulayan EFA Başkanı François Alfonsi, DEB Partisi ile Rainbow (Vinozhito) Partisi’nin EFA üyesi olduğunu dile getirirken, Yunanistan’ın bu partilerin temsil ettiği Makedon ve Türk azınlıkların lehine verilen AİHM kararlarını hiçe saydığını söyledi.

Altın Şafak milletvekillerinin kendilerinden özür dilenmesi talebine karşılık veren Alfonsi, asıl özür dilemesi gerekenlerin demokratik değerlere tamamen zıt davranışlarda bulunanlar olduğunu vurguladı. Alfonsi mektubun sonunda AP Başkanı’ndan, söz konusu milletvekillerine mevcut mekanizmalar dahilinde gerekli şekilde cevap verilmesini talep etti.
GALERİ