ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanlık Kurulu toplandı

17.04.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 21. Dönem Başkanlık Kurulu, 15 Nisan 2023 Cumartesi günü 6. olağan toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki genel merkezinde yapılan toplantıda, ABTTF’nin son dönemdeki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, yaz tatili başlangıcına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen uluslararası girişimler görüşüldü. 

Anavatan Türkiye’de 6 Şubat 2023’te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ABTTF üyesi derneklerin büyük bir dayanışma örneği göstererek depremzedeler için nakdi ve aynı yardım topladığını ve bunların derhal depremzedelere ulaştırıldığını kaydeden ABTTF Başkanlık Kurulu, bunun için ABTTF üyesi derneklere bir kez daha teşekkür etti. 

Yunanistan’daki genel seçimlerde oylar Türk adaylara

Batı Trakya Türk toplumu ilgili güncel gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda ABTTF Başkanlık Kurulu, Avrupa’da yaşayan seçme hakkına sahip Yunan vatandaşı tüm Batı Trakya Türklerini ülkemiz Yunanistan’da 21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerde oy kullanmak için Batı Trakya’ya gitmeye ve oylarını Türk adaylara vermeye çağırdı. 

GALERİ