ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanlık Kurulu, 2023’teki son toplantısını gerçekleştirdi

18.12.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 21. Dönem Başkanlık Kurulu, 16 Aralık 2023 Cumartesi günü 8. olağan toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki merkez ofisinde yapılan 2023 yılının son toplantısına ABTTF 21. Dönem Denetim ve Disiplin Kurulları üyeleri de iştirak etti. 

Batı Trakya Türk toplumunun kaderini tayin eden Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın ve Muavin Konsolos Emre Öngel, aynı gün ABTTF’yi ziyaret ederek toplantı öncesinde ABTTF Başkanlık, Denetim ve Disiplin Kurulları üyeleri ile bir araya geldi. Başkonsolos Aydın, anavatan Türkiye’nin her zaman Batı Trakya Türklerinin yanında olduğunu söyledi.

ABTTF’nin 2024 yılı faaliyet planı görüşüldü

ABTTF’nin 2023’teki çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yardımcı olmak amacıyla 2024 yılında uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesi öngörülen girişimler ve yol haritası görüşüldü. 

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler ve olayların da ele alındığı toplantıda, ülkemiz Yunanistan’da yapılan son yerel ve bölgesel seçimlerin sonuçları ile son dönemde anavatanımız ve ülkemiz arasında ikili ilişkilerdeki yakınlaşmanın Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözümüne yansımaları değerlendirildi.

GALERİ