ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF Başkanlık Kurulu yaz dönemi sonrasında bir araya geldi 

02.10.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 21. Dönem Başkanlık Kurulu, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü 7. olağan toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki merkez ofisinde yapılan toplantıda, ABTTF’nin son dönemdeki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, 2023 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmesi öngörülen uluslararası girişimler görüşüldü.

Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili güncel gelişmeler değerlendirildi

Toplantıda, Batı Trakya Türk toplumu ilgili güncel gelişmeler ve Batı Trakya’da yaşanan son olaylar da değerlendirildi. Bu kapsamda ABTTF Başkanlık Kurulu, Batı Trakya’da özerk statüye sahip Türk ilkokullarının öğrenci azlığı bahanesiyle kapatıldığını ve 2023-2024 öğretim yılında 9 Türk ilkokulunun daha kapatılmasıyla bölgedeki Türk ilkokulu sayısının 90’a düştüğünü not ederek, Batı Trakya Türk toplumunun eğitim özerkliğinin tek taraflı bakanlık kararlarıyla ihlal edildiğini kaydetti.

İskeçe Türk Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde vardiyalı eğitim dayatmasına karşı 11 gün süren protesto eylemini de değerlendiren ABTTF Başkanlık Kurulu, Yunan makamlarından Batı Trakya Türk toplumuna mensup çocukların eğitim hakkına saygı gösterilmesini isterken ABTTF’nin Batı Trakya Türk toplumunun temel ve güncel sorunlarını uluslararası platformlarda kararlılıkla dile getirmeyi sürdüreceğini ifade etti. 

 

GALERİ