ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF, DEB Partisi ve BTTDD Ortak Çalışma Protokolü imzaladılar

05.09.2012
1 Eylül 2012 tarihinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), Dostluk,Eşitlik, Barış(DEB) Partisi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği(BTTDD) Ortak Çalışma Protokolü imzaladılar. 29 Ocak 1988 olaylarının ardından kurulan DEB Partisi, Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temsilcisi olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklarının iadesi için siyasi alanda mücadele etmek amacı ile kuruldu. ABTTF, Yunanistan’ın uluslararası alanda ve Avrupa’da üyesi olduğu uluslararası kuruluşlar nezdinde lobi faaliyetinde bulunmak üzere kuruldu. DEB Partisi ve ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en eski diaspora kuruluşu olan ve Türkiye’de önemli çalışmalar gerçekleştiren BTTDD ile ortak çalışma protokolü imzaladı.

ABTTF, DEB Partisi ve ABTTFF kültürel, sosyal ve siyasi alanda ortaklaşa çalışacaklar

DEB Partisi’nin 21. Kuruluş Yılı dolayısı ile düzenlenen gecede imzalanan protokolde ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BTTDD Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder, Batı Trakya Türk Azınlığı adına ortak kültürel, sosyal ve siyasi araştırmalar yapmayı, etkinlikler düzenlemeyi ve uluslararası platformlarda ortak çalışmalar yürütmeyi hedefliyorlar.

Protokolün imzalanmasının ardından konuşan DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Meriç İl Teşkilatı’nı açarken gelecekte Brüksel’de olacaklarını ifade ettiğini, bu imza ile artık Brüksel’de, Ankara’da, İstanbul’da olacaklarını söyledi.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, DEB Partisi ve ABTTF’nin 29 Ocak 1988 olaylarının ardından kurulduğunu belirttiği konuşmasında DEB Partisi’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nı biraraya topladığını ve azınlıktan aldığı güç ile Yunanistan’da çıkmaza giren azınlık sorunları ile siyasi alanda yeniden bir mücadele başlattığını söyledi. 21 yıl önce DEB Partisi’ni kurma cesareti gösteren kurucu üyelere minnettar olduklarını söyleyen Habipoğlu, bugün DEB Partisi’ne başkanlık eden Mustafa Ali Çavuş ve ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği(BTTDD) Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder ise DEB Partisi ile ortak çalışma yapmak istediklerini söyledi. Hakgüder, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’na bağlı kuruluşlarla çalışmaya hazır olduklarını belirtti.
GALERİ