ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Avrupa Parlamentosu’na ABTTF ziyareti

16.06.2007
Witten, 06.06.2007

ABTTF Basın Bildirisi

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu ve ABTTF Uluslararası İlişkiler Masası Sorumlusu K. Engin Soyyılmaz, Haziran ayı başında Avrupa Parlamentosu’na (AP) resmi bir ziyarette bulunarak AP’de grubu bulunan Avrupa Hür İttifakı (EFA) Direktörü Günther Dauwen ve Hessen Eyaleti Brüksel Temsilcisi ve AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun’la görüşmelerde bulundu.

Batı Trakya’daki Türk azınlığının sorunlarını uluslararası alanda gündeme getirmek, Yunanistan’ın ülke-deki baskıcı politikalarına Avrupa Parlamentosu’nun dikkatini çekmek ve amacıyla yapılan resmi ziyarette ilk görüşme Avrupa Hür İttifakı (EFA) Direktörü Günther Dauwen ile gerçekleştirildi. ABTTF Başkanı Habipoğlu, Direktör Dauwen’i, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın yaşamakta olduğu sorunlar ve Batı Trakyalı Türklerin Avrupa’daki gönüllü elçiliğini yapan ABTTF’in çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Konuyla çok yakından ilgilenen Günther Dauwen, Federasyon’la iletişim içerisinde kalarak, ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Ziyaret kapsamında Hessen Eyaleti Brüksel Temsilcisi ve AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun’la da görüşüldü. Ceyhun’a ABTTF’nin son bir yıllık çalışmaları ve bu çalışmaların uluslararası alandaki etkileri anlatıldı ve Federasyon’un geçtiğimiz ay içerisinde, Avrupa Azınlıkları Federal Birliği’ne (FUEN) üyeliğinin gerçekleştiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, “Biz yıllardır Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) ziyeretlerde bulunuyoruz. Lakin son ziyaretlerimizde farkına vardık ki, Federasyon olarak bu konuda çok çaba göstermişiz. Konuştuğumuz yetkililerin çoğu Batı Trakya ve ABTTF’yi yakından tanıyorlar. Azınlıkların Avrupa Birliği içerisinde giderek önem kazanması ve yaşadıkları ülkelerin kültürel mozaikleri olduğu unutulmamalıdır. Bu bilinçle ABTTF’nin çalışmalarında bundan sonraki ağırlık noktası Brüksel olacaktır. Şimdi yapılması gereken şey doğrudan sorunların üzerine gidilmesi ve tanıdığımız yetkililerin de yardımıyla somut adımlar atmak gerekliliğidir” diye konuştu.

Her iki ziyarette de, ABTTF’nin Türkçe Almanca, Yunanca ve İngilizce olarak dört dilde çıkardığı Haber Bültenleri ve Yunanistan’da yaşayan Türk azınlığının sorunlarına dair hazırlanmış olan bilimsel raporlar sunuldu.
GALERİ