ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yunanistan Radyo-TV Kurumu:

28.01.2004
Yunanistan Radyo-TV Kurumu: "Karamanlis, Trakya’dan Ankara’ya Barış Mesajı Gönderdi"

Yeni Demokrasi Partisi (Nea Demokratia) başkanı Kostas Karamanlis, dün akşam Gümülcine’de Trakya’daki Müslüman azınlığı ve sosyal politika konusunda önlemleri açıkladı.

Karamanlis, Rodop yerel yönetim, üretim kuruluşları ve Yeni Demokrasi Partisi taraftarlarına hitaben yaptığı konuşmada, Ankara’ya barış mesajı gönderdi ve Ege’nin her iki tarafında da silahlanma için harcanan muazzam ödeneklerin, iki halkın refahı için harcanmasını ve barış projelerine yatırım yapılmasını istedi.

Özellikle gençlerin işsizlik sorununa değinen Karamanlis, Yeni Demokrasi Partisi’nin, gerçekten ihtiyaç sahiplerini ve Yunan ailesini takviye için müstakil yardım sandığı kurulmasını öngören bir hükümet programı hazırladığını açıkladı.

Karamanlis, özellikle azınlığa değinerek, Yeni Demokrasi Partisi’nin ilk kez 1990 yılında bölgede kanun ve devlet önünde eşitlik politikası uyguladığını ve buna paralel olarak, Avrupa mantığı, kurumları ve üyeleriyle devamlı ve sistemli bir diyalog, uluslararası antlaşmalara ve özellikle Lozan Antlaşması’na saygı temelinde çağdaş bir Avrupa Azınlık Politikası için bir öneri sunduğunu bildirdi.

Karamanlis, Yeni Demokrasi Partisi’nin, azınlık eğitiminin iyileştirilmesi, kalitesinin yükseltilmesi ve Avrupa standartları düzeyine getirilmesi, dini özgürlük temel hakkının serbestçe kullanılmasına kesinlikle saygı duyulması ve özellikle merkezden uzak azınlık köylerinde olmak üzere, yaşam koşullarının iyileştirilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına öncelik verdiğini belirtti.