ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF´den Meslek Eğitimine Destek

04.08.2006
Almanya´da son yıllarda kötüleşen ekonomik koşulların çok sayıda işyerinin kapanmasına ve gençler arasında meslek eğitimi alma yönünde isteğin yerini doğrudan gelir elde edebilecekleri bir işe yönelmeye bırakması, yetişmiş personel açığının başgöstereceğine dair sinyaller veriyor. Meslek eğitim yeri bulma konusunda sorun sürerken, göçmen kökenli gençlerin durumu Alman akranlarına göre çok daha kötü. Açıklanan son sayılar Almanya´da meslek eğitim yeri bulan yabancı kökenli göçmenlerin oranın son on yılda % 50 azaldığını gösteriyor. Aynı süre içerisinde Almanya genelindeki azalma ise yalnızca % 1,7 seviyesinde.

Meslek eğitimi alanında göçmenlerin, devavantajlı konumlarını iyileştirmek üzere gerçekleştirdikleri çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Batı Trakya Türklerinin Batı Avrupa´daki çatı kuruluşu Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´nun (ABTTF) Witten´deki merkez ofisinde 2006-2007 öğretim yılı itibariyle bir meslek eğitim yeri açma yeterliliği aldı. ABTTF ofisinde bir süredir stajyer olarak çalışan Serap Yusuf, üç yıl boyunca eğitim göreceği meslek okuluyla beraber, haftanın belirli günleri ABTTF ofisinde meslek öğrencisi olarak bulunacak.

Göçmen gençlerin dezavantajlı konumlarını gidermek üzere bu alanda gücü yeten herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, „Kurum olarak gençlerimize bir meslek edinmelerini tavsiye ediyoruz. Gittikçe zorlaşan yaşam koşullarına ayak uydurabilmenin temel şartı, bir uzmanlık bilgisine sahip olmaktır. Şimdilik kurum olarak yalnızca bir öğrencimize doğrudan böyle bir imkan sunabildik. Kendisine bilgi ve birikimimizi aktararak, topluma yararlı bir birey olarak yetişebilmesini sağlarsak ne mutlu bize“ diye konuştu. Habipoğlu, tüm göçmen kurum ve işletmelerine ellerini taşın altına koyarak, gençlere imkanlar yaratması gerektiğini söyledi.
GALERİ