ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF perspektifinden‚ uyum’a bakış:

06.07.2006
14 Temmuz 2006 tarihinde Başbakanlık’ta yapılacak olan "Uyum Zirvesi" öncesi Alman Hükümeti’nin Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakanlığı’na bağlı Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer’e bir mektup gönderen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı (ABTTF) Halit Habiboğlu, yapılan zirvenin öneminin bir kez daha altını çizdi ve ek olarak ABTTF’nin uyumla ilgili çalışmalarından yola çıkarak konuyla ilgili Federasyon’un hazırladığı çalışmayı sundu.

Avrupa’da 18 yıldır Batı Trakya Türkleriyle ilgili özverili çalışmalarda bulunan ve Batı Trakyalı Türklerin Yunanistan’da mağruz kaldığı haksızlıkları dünya kamuoyunun gündemine getirerek, Türk ve Yunanlıların birarada huzur içinde yaşayabilmeleri sürecini hızlandırmayı amaçlayan ABTTF adına zirveyle ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Habiboğlu, uyum konusunda yapılması gerekenlerle ilgili Federasyon’un görüşlerini dile getirdi.

Yunanistan’daki Türklerin yanında Almanya’da yaşayan Batı Trakyalı Türklerle ilgili de çalışmalarda bulunduklarını belirten Halit Habiboğlu, "ABTTF Almanya’da yaşayan Batı Trakyalı Türklerin kurduğu bir Federasyon, o nedenle yalnızca Yunanistan’daki değil Federasyonumuza bağlı 29 dernekle birlikte tüm Avrupa’daki uyum sorunları üzerine çalışmalar yapmaktayız. Konuyla ilgili çift yönlü çalıştığımızdan, uyumun önemi konusunda çok daha hassasız. Bu nedenle yapılacak olan zirveyi çok önemli buluyoruz" diye konuştu.

Yazdığı mektupta NGO olan ABTTF’nin, Yunanistan’da yaşayan Türklerin Avrupa’daki temsilcisi olduğuna, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası bir çok kurum ve kuruluşun toplantılarına katılarak Yunanistan’daki Türk azınlığın sorunlarını sürekli dile getirdiğine değinen Halit Habiboğlu, Avrupa’da yaşanan uyum sorunlarını bir de ABTTF perspektifınden değerlendirerek konuyla ilgili bir de öneri raporu sundu.

Almanya’da yaşayan göçmen gençlerin ve uyum konusunda faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirliğinin uyuma ne tür katkı sağlayacağının detaylarıyla anlatıldığı çalışmada, dil, din, eğitim, iletişim, ekonomi ve danışmanlık konularındaki öneriler de yer alıyor.

» Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer’e gönderilen mektubun Almanca aslı
» Avrupa’da yaşanan uyum sorunları ile ilgili ABTTF'nin hazırladığı raporun Almanca aslı
GALERİ