ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF´den İlhan Ahmet´e Destek

16.05.2006
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), iki ay önce Türkiye´ye yaptığı ziyaret nedeniy-le Yunan medyası tarafından hedef tahtası haline getirilen azınlık milletvekili İlhan Ahmet´e sahip çıktı.

Batı Trakya Türk azınlığı mensubu Gülbeyaz Karahasan´ın İskeçe-Kavala-Drama genişletilmiş bölge valiliğine aday gösterilmeysinin ardından başlayan tartışmalar sürerken, azınlığın Yunan parlamentosun-daki tek temsilcisi İlhan Ahmet´e karşı Yunan medyasında iki ay önce gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti nedeniyle başlatılan karalama kampanyasına, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu´ndan tepki geldi.

Yunan siyasileri ve medyasında son günlerde azınlık ve temsilcilerinin gittikçe artan biçimde hadef alınmaya başladığını söyleyen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, ülkede söylem düzeyinde yükselen yabancı düşmanlığının, azınlığa yönelik şiddete dönüşmemesi için ted-bir alınması gerektiğini söyledi.

Yunanistan´ın altına imza attığı halde aradan yıllar geçmesine rağmen onaylamadığı Azınlıkların Korunmasına Dair Çerçeve Sözleşme´ye atıf yapan Habipoğlu, „Avrupa´da ulaşılan en üst azınlık koru-ma belgesesi olan sözleşme, devletlere ülkelerinde yaşayan azınlıkların kimliklerini korumak dışında bunları geliştirmek için tedbirler almak yükümlülüğü altında olduklarını söylüyor. Modern Avrupa´nın bir parçası olduğu tezini savunan ülkemiz Yunanistan´da ise farklı kimlikler tehdit olarak algılanmaya ve bastırılmaya devam etmektedir“ dedi. Her parlamenter gibi İlhan Ahmet´in de ülke dışında ziyaretlerde bulunmasının doğal karşılanması gerektiğini söyleyen Habipoğlu, „milletvekilinin azınlık mensubu olarak, soysal ve dinsel bağları bulunan Türkiye´yi ziyaret ederek, azınlığın sorunlarını dile getirmesinin bir kara-lama kampanyasına vesile edilmesi anlaşılmaz“ diye konuştu.

„Kırk yıldır çözüm bekleyen Vakıflar gibi sorunlarımız, yine yıllardır ciddi çözüm üretilememiş ve bu sü-reçte kangrene dönüşmüş kimlik, müftülük, egitim, vatandaşlık yasası mağduriyetleri gibi sorunların çeşitli platformlarda dile getirilmek zorunda kalması, azınlıkla diyalog içinde çözüme yanaşmayan Yunanistan´ın utancıdır“ diye konuştu.

Kendisi aleyhinde başlatılan kampanyalara ilişkin azınlık gazetelerinden haftalık Gündem Gazetesi´ne bir demeç veren İlhan Ahmet, „İlhan Ahmet, "Ankara'ya bir özel ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette Türk parlamentosunu ziyaret ettim. Dışişleri bakanını gördüm. Hükümetin bazı temsilcileriyle görüştük. Azınlığın bazı meselelerine temas ettik. Karşılaştığımız sorunları anlattık. Cemaat, müftülük, eğitim tüm bunları anlattık. Tabii ki azınlığımızı Türk azınlık olarak nitelendirdik. Çünkü bu böyle." demişti
GALERİ