ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türkler Seçim Malzemesi Yapılmamalı!

28.07.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten - 27.07.2005

Türkler Seçim Malzemesi Yapılmamalıdır!

Almanya´da Federal Parlamento´nun feshinden sonra Eylül ayı ortasında yapılması kesinleşen genel seçimler yaklaşırken, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Habipoğlu, adaylardan göçmenleri hedef alan beyanlardan kaçınmalarını istedi.

Kuzey Ren Westfalya Eyalet seçimlerinde SPD´nin uğradığı tarihi mağlubiyetin ardından Federal Şansölye Gerhard Schröder´in insiyatifi ile 18 Eylül´de yenilenmesine günler kala siyasi partiler adaylarını belirleyip, propagandaya başlarken, göçmenleri ve özellikle Müslüman/Türk göçmenleri hedef gösteren siyasi söylemlerin seçim malzemesi haline getirilmemesi için Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu adaylardan ricada bulundu.

Üst üste gelen terör olaylarının ve yüksek işsizliğin Almanya´daki siyasi havayı gerginleştirdiğini vurgulayan Habipoğlu, bu koşullar altında politikacıların propaganda demeçlerinde hassas dengelere özen göstererek, göçmenleri marjinalleştirecek söylemlerden uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Günah keçileri yerine, çözüm aranmalıdır!

Alman kamuoyunda son dönemlerde, göçmen azınlıklarla çoğunluk toplumu arasında ilişkileri zedeleyecek türden beyanların fazlasıyla yer bulmaya başladığına dikkati çeken Habipoğlu, „Türkiye´nin AB üyeliği ve göçmenler, son zamanlarda işlerin pek yolunda gitmediği Avrupa´da günah keçisi haline getirilmeye başladılar, kısa vadede topluma gerçek sorunları unutturmak üzere kullanılan düşman imajlarının, sorun çözücü olmadıklarını, aksine toplumsal yapıda onarılmaz yaralar açtıklarını tarih bize tüm açıklığı ile göstermiştir. Bugün yapılması gereken başta işsizlik ve hayat pahalılığı olmak üzere temel sorunlara çözüm aranmasıdır“ dedi.

Türklerin Zeka Seviyesi Tartışması

Almanya´da yaşayan Türklerden büyük tepki alan Berlin Hür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dieter Lenzen ve Dr. Volkmar Weiss´ın Türk çocuklarının zeka seviyesinin düşük olduğu yönünde demeçlerinin yersiz ve anlamsız olduğunu ifade eden Halit Habipoğlu, bilim adamı olarak bilinen insanların, ırkçılığa prim tanıyan bu tür açıklamalardan uzak durmaları gerektiğini söyleyerek, söz konusu araştırmaların aksaklığı üzerinde durdu. ABTTF bilimsel çalışmalar grubunun konuya ilişkin hazırladığı rapora dayanarak söylerine devam eden Habipoğlu „Zeka testlerinin en büyük aksaklığı, hazırlanan testlerin sonuçlarına kültürel faktörlerin ve anadilin getirdiği bakış açısının fazlasıyla yansımasıdır. Amerikan toplumunda uygulanan bir testi, bir uzak doğu ülkesinde uygulamak veya tarımla geçinen bir Ortadoğu toplumunda uygulanan testin bir Batı Avrupa ülkesinde uygulanması halinde çıkacak sonuçların hayal kırıklığına yol açması doğaldır. Avrupa´da yıllarca „misafir“ olarak görülüp, kapalı toplum yapısına adeta itilmiş insanların çocuklarının derslerinde başarısız olmaları, onların zeka seviyesinin düşüklüğünü değil, göç ve eğitim politikalarının başarısızlığını gösterir“ dedi.
GALERİ