ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Demokrasi Düşmanlarına Demokrasi Yok!

07.07.2005
ABTTF Basın Bürosu, Witten-06.07.2005

“Demokrasi Düşmanlarına Demokrasi Yok!”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Yunanlı yetklilelere seslenerek, 16-18 Eylül tarihlerinde Avrupa´nın aşırı sağ partilerince Yunanistan´da düzenlenecek “Türkiye dışarı” sloganlı gençlik kampına izin verilmemesini istedi.

Yunanistan, İtalya, Almanya, İspanya ve Romanya´dan ırkçı partilerin katılımıyla 16-18 Eylül 2005 tarihleri arasında Yunanistan´da “Bizim Avrupamız... onların değil, Türkiye Avrupa´dan dışarı” sloganıyla gerçekleştirilmek istenen gençlik kampına ABTTF´den tepki geldi. Almanya´dan Almanya Ulusal Demokratik Partisi (NPD), İtalya´dan Yeni Güç (Forza Nouva), İspanya´dan La Falange, Romanya´dan Yeni Sağ (Noua Dreapta) ve Yunanistan´dan Altın Şafak´ın (Hrisi Avgi) katılacağı Neo-nazi gençlik kampı, Alman NPD önderliğinde “Avrupa Milliyetçi Cephesi” (European Nationalist Front) adı altında bir araya gelmiş ırkçı partilerin kurdukları bu birlikteliği güçlendime ve taraftar toplama çabasının bir ürünü olarak görülüyor.

Yunanistan´da yaşayan Türk azınlığın Batı Avrupa´daki temsilcisi niteliğini taşıyan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, konuya ilişkin bir açıklama yaparak; “Söz konusu kampla genç beyinlere taşınmak istenen, Türkiye ve Türk düşmanı fikirlere geçit vermek, ilk olarak Yunanistan´daki Türk azınlığı, daha sonra Avrupa ideallerini ateşe atmak demektir, bu demokratik düzene karşıt etkinliğin engellenmesini Yunan hükümetinden bekliyoruz” dedi. Avrupa´nın İkinci Dünya Savaşı öncesinde ve esnasında yaşadığı kötü tecrübeler ışığında geliştirdiğı demokrasi düşmanlarına, düzeni yıkmak için demokratik hakların tanınmaması anlamına gelen “mücadeleci demokrasi” prensibinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Habipoğlu, “Avrupa çapında yapılan bir araştırmanın sonuçları, aşırı milliyetçi eğilimlerin en kuvvetli olduğu ülke olarak Yunanistan´ı gösteriyor, yine bir sene kadar önce Yunanlı üniversite öğrencileri arasında düzenlenen bir kongrede, ülkenin gelecekteki aydınlarının Batı Trakya´daki azınlığa daha fazla baskı yapılması ve ülkedeki yabancı sayısının azaltılması yönünde, kararlar alarak hükümete gönderdiklerini hatırlatmak isterim. Yunanistan´da azınlık olarak zaten pek tekin olmayan bir coğrafyada yaşamaktayız, güçlenen Avrupa entegrasyonu çerçevesinde azalmasını umduğumuz bu eğilim, bu tür toplantılarda genç beyinlere aşılanan yanlış fikirlerle engellenemez” diye konuştu. ABTTF Başkanı bu etkinliğin durdurulması için tüm demokratik sivil toplum kuruluşlarına ve uluslararası insan hakları örgütlerine harekete geçme çağrısında bulundu. Daha önce Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada toplantının barısçıl ve silahsız olması nedeniyle engellenemeyeceği yönünde açıklama yapılmıştı.
GALERİ