ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Ülkemiz 8 Ekim’de sandık başına gidiyor

05.10.2023

ABTTF Başkanı: “ABTTF olarak toplumumuzun varlığının ülkemiz Yunanistan’da daha güçlü bir şekilde hissettirilmesi, yerel ve bölgesel siyasette karar alma mekanizmalarına doğrudan dahil olarak sorun ve taleplerinin hep gündemde tutulması için oy kullanma hakkına sahip tüm Batı Trakya Türklerini 8 Ekim’de yapılacak seçimlerde mutlaka sandığa giderek oy kullanmaya çağırıyor, tüm Türk adaylara seçimlerde başarılar diliyoruz.”

Ülkemiz Yunanistan’da 8 Ekim 2023 Pazar günü yerel ve bölgesel seçimler yapılacak. Seçimlerde belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile eyalet başkanları ve eyalet meclis üyeleri belirlenecek. 

Halihazırda Batı Trakya Türk toplumu mensubu belediye başkanlarının görev yaptığı Rodop ilinde Kozlukebir ve Yassıköy ile İskeçe ilinde Mustafçova’da belediye başkan ve belediye meclis üyeliği adaylarının tümü Türk. Belediye başkanlığı için Kozlukebir’de üç, Yassıköy’de iki ve Mustafaçova’da dört Türk aday yarışıyor. 

Gümülcine, İskeçe, Maronya-Şapçı, Bulustra ve İnhanlı’da ise Batı Trakya Türk toplumu mensubu birçok aday belediye meclis üyeliği için Yunan belediye başkan adaylarının listelerinden seçimlere katılıyor. 

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı için beş farklı liste yarışırken başkanlık için en güçlü adaylar halihazırdaki Başkan Hristos Metios ve bir önceki seçimde kendisine çok az farkla kaybeden Hristodulos Topsidis. Onlarca Türk aday da Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Meclisi’ne seçilmek için farklı listelerde yarışıyor.

Yapılacak yerel ve bölgesel seçimlerle ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “ABTTF olarak toplumumuzun varlığının ülkemiz Yunanistan’da daha güçlü bir şekilde hissettirilmesi, yerel ve bölgesel siyasette karar alma mekanizmalarına doğrudan dahil olarak sorun ve taleplerinin hep gündemde tutulması için oy kullanma hakkına sahip tüm Batı Trakya Türklerini 8 Ekim’de yapılacak seçimlerde mutlaka sandığa giderek oy kullanmaya çağırıyor, tüm Türk adaylara seçimlerde başarılar diliyoruz.” dedi.
 

GALERİ