ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde mevcut olumlu iklim Batı Trakya Türk toplumuna da yansır mı?

21.09.2023

ABTTF Başkanı: “Ülkemizden Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözümünde de aynı iyi niyet ve iradeyi bekliyor, ülkemizin yöneticilerinden sorunlarımızı çözmek için samimi davranmalarını ve bizlerle doğrudan diyalog kurmalarını talep ediyoruz.” 

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ülkemiz Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 20 Eylül 2023 tarihinde ABD’nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu marjında bir araya geldi.  

Türkevi’nde basına kapalı yapılan görüşmede iki ülkenin Dışişleri Bakanları Hakan Fidan ve Yorgos Gerapetritis ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Başbakanlık Ofisi Diplomasi Bürosu Şefi Anna Maria Bura da hazır bulundu.

Görüşmede Erdoğan ve Miçotakis, anavatanımız ve ülkemiz arasındaki ilişkilerde mevcut olumlu iklimi ve bunu muhafaza etme kararlılıklarını teyit ettiler. İki lider, Dışişleri Bakanlarının 5 Eylül’de Ankara’da yaptıkları toplantıda mutabık kalınan, iki ülke arasındaki temaslara ilişkin yol haritası ve zaman çizelgesini de teyit ettiler.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Anavatanımızın cumhurbaşkanı ve ülkemizin başbakanının New York’ta yaptıkları görüşmede çıkan sonuç oldukça sevindirici ve olumlu. İki liderin görüşmede vardığı uzlaşı ülkemizin en büyük muhalefet partisince de olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi ve ülkemiz basınında manşetlere taşındı. Son dönemde olumlu yöne evrilen ikili ilişkilerde önce anavatanımız ve ülkemizin dışişleri bakanları Ankara’da görüştü, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis New York’ta bir araya geldi. Her iki görüşmede de olduğu gibi ülkemizden Batı Trakya Türk toplumunun sorunlarının çözümünde de aynı iyi niyet ve iradeyi bekliyor, ülkemizin yöneticilerinden sorunlarımızı çözmek için samimi davranmalarını ve bizlerle doğrudan diyalog kurmalarını talep ediyoruz. Toplumumuzla ilgili konu ve sorunların da ülkemiz ve anavatanımız arasındaki ikili temaslarda göz önünde bulundurularak konuşulmasını ümit ediyor ve istiyoruz.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ