ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Yaşanan sel felaketleri nedeniyle ülkemiz ve anavatanımıza geçmiş olsun!

08.09.2023

Ülkemiz Yunanistan’da “Daniel” isimli fırtına sonrası 5 Eylül 2023’ten bu yana etkili olan şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Tesalya bölgesindeki selde itfaiye ekiplerinin ulaşamadığı bölgelere arama kurtarma ekipleri şişme botlarla müdahale etmeye başladı. Tesalya’daki birçok bölgede su yüksekliği iki metrenin üzerine çıktı. Su kesintisi yaşanan Volos’ta belediyenin dağıttığı şişelenmiş içme sularını almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias yaptığı açıklamada, şu ana kadar 885’ten fazla kişinin kurtarıldığını, 6 kişinin ise kayıp durumda olduğunu kaydetti.

Anavatanımız Türkiye’de de kuvvetli yağışların ardından birçok yerde sel felaketi yaşandı. Kırklareli’nin İğneada beldesinde meydana gelen selde Longoz Ormanları yakınında bulunan yerleşime kapalı alandaki bungalov evlerde tatil yapan 6 kişi yaşamanı yitirdi. İstanbul'da 5 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde 3 kişi hayatını kaybetti, 1.500’ün üzerinde ev ve iş yerini su bastı. Aksaray’daki selde annesinden kucağından kayarak kaybolan 3 aylık bebeğin 5 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul’da etkisini gösteren sağanak yağış, 2 gün önce sokakları göle çevirdi. Megakent’in kuzeyinde etkili olan yağışlarda çok sayıda ev ve araba hasar gördü.

Batı Trakya Türk toplumunun Avrupa ve uluslararası alandaki temsilcisi Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına ülkemiz ve anavatanımızda meydana gelen sel felaketlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyor, hala kayıp olanların bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz. Sel felaketi nedeniyle ülkemiz ve anavatanımıza büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, taziyelerimizi sunuyoruz. Kalbimiz ve dualarımız ülkemiz ve anavatanımızla! 

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ