ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Bir olalım, birlik olalım, yaralarımızı birlikte saralım!

28.08.2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına Batı Trakya’mızdaki orman yangınlarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yangından etkilenen herkese geçmiş olsun dileriz. 

Geçtiğimiz hafta Batı Trakya genelinde başlayan, özellikle Rodop ile Güney Meriç bölgelerini etkileyen ve yer yer devam eden orman yangınları hepimizi çok korkutmuştur. 

Yangınların söndürülmesi için büyük bir çaba sarfeden tüm ekiplere ve gönüllülere minnetimiz büyüktür, doğal afet karşısında bir olan, birlikte çalışan tüm herkese gönülden teşekkür ederiz. 

Geçmiş olsun Batı Trakya! 

Bölgemizdeki yangınlar sonrasında zaman dayanışma ve yardım zamanı! 

ABTTF olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türklerini, yangından etkilenen insanlarımıza yardımın en hızlı ve en doğru şekilde ulaştırılması adına bölgemizde Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) tarafından başlatılan yardım kampanyasına destek olmaya çağırırız. 

Danışma Kurulu’muz tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde yardımda bulunmak isteyenler ABTTF üyesi derneklerimiz aracılığıyla ya da doğrudan Rodop ilinde Gümülcine S. Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne, İskeçe ilinde de İskeçe S. Müftülüğü ve İskeçe Türk Birliği’ne maddi yardımlarını bölgemizdeki yangın zedelere ulaştırılmak üzere teslim edilebilirler.

Yangınlar doğal afet, afetin yaralarını sarmak için herbirimiz az çok demeden mağdurlarımıza yardım edelim. 

Bir olalım, birlik olalım, yaralarımızı birlikte saralım!

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com 

GALERİ