ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Geçmiş olsun Batı Trakya!

22.08.2023

Çepelli’deki yangının Yassıköy’e kadar dayanması nedeniyle bölgemiz çok zor bir gece yaşadı

19 Ağustos Cumartesi günü Dedeğaç’ta çıkan yangın ile mücadele eden ülkemiz Yunanistan’da 21 Ağustos Pazartesi günü öğleden sonra Rodop ilinde Çepelli’de başlayan yangın Narlıköy’e sıçradı. 

Gece boyunca yangın ile mücadele eden ülkemizde yerel ve eyalet düzeyinde ortak kriz yönetim merkezi oluşturuldu. Çepelli’deki yangının giderek büyümesi sebebiyle önce Çepelli, Büyük Müsellim köyleri, ardından Susurköy, Narlıköy ve Kozlardere köyleri boşaltıldı. 

Bölgemizde Pazartesi gece boyunca yangınla mücadele devam etti, bölgemizde zor bir gece yaşandı.

Yangından zarar gören ve kalacak yeri olmayanlar için Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Şehreküstü, Kırmahalle, Yüksek Mescit, Bağlar Mahallesi camilerini mağdurların hizmetine açtı. 

İskeçe’de ise Koyunköy Camii’nde toplanacak yardım malzemelerinin yangın bölgelerinde çalışan ekiplere  ve mağdurlara ulaştırılması için kampanya başlatıldı. 

Acil ihtiyaçların karşılanması ve yangından kaynaklanan sonuçların yönetilmesi amacıyla Sivil Koruma Genel Sekreterinin kararıyla Susurköy Belediyesi alanında olağanüstü hal ilan edildi.

Hükümet düzeyinde ise yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ülke genelinde hakim olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle Çarşamba gününe kadar olan süre oldukça kritik bir öneme sahip olacak. 

Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, 23 Ağustos Çarşamba sabahına kadar alınan önlemler çerçevesinde Attiki, Viotia, Eğriboz, Kavala ve Selanik’te dağlık alanlara girilemeyeceğinni ve tahliye kararı verilen yerleşim birimlerinde tahliyelerin istisnasız gerçekleşeceğini duyurdu.  

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Dün öğleden sonra Çepelli’de başlayan yangının diğer köylerimize sıçrayarak Yassıköy’e kadar dayandı. Gece boyunca bölgemizdeki durumu takip ettik, çok büyük korku yaşadık. Bölgemiz ve ülkemiz çok zor günler yaşıyor, rüzgarlar nedeniyle tehlike hala devam ediyor. Bölgemizdeki halkımıza çok büyük geçmiş olsun, yangınların yayılmadan kontrol altına alınmasını umut ediyoruz.” açıklamasında bulundu. 

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 

GALERİ