ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Dedeağaç’ta orman yangını, bölgemize geçmiş olsun!

21.08.2023

Dedeağaç’ta 19 Ağustos 2023 Cumartesi günü çıkan yangın nedeniyle Meriç’in güneyindeki orman yok olurken, çok sayıda bina zarar gördü. 

Yangın nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi, güvenlik gerekçesiyle köyler tahliye edildi. Duman, Gümülcine ve İskeçe’ye de ulaştı. Yangın, bölgede tarım alanlarına, arı kovanlarına ve besi hayvanlarına zarar verdi. 

Polisin yaptığı açıklamaya göre trafik Kipi – Feres – Dedeağaç karayolu üzerinden devam ediyor, Egnatia otoyolunun Ardani kavşağı ile Dedeağaç Amfitritis kavşağı arasındaki bölümünün iki yönde de geçici olarak trafiğe kapalı durumda. 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanlık Kurulu olarak bölgemizdeki orman yangını nedeniyle öncelikle bölgemiz halkına olmak üzere ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, “Dedeğaç’ta çıkan yangın nedeniyle tüm kalbimle bölge halkımıza geçmiş olsun diliyorum, çok üzüldük. Olağanüstü hal ilan edilen bölgede yangın ile mücadele eden tüm ekiplere müteşekkiriz, yangını daha büyük kayıplar yaşamadan atlatmak için canla başla çalışan tüm herkese çok teşekkür ediyoruz. Gözümüz, kalbimiz ülkemizde, bölgemizde” dedi. 

*Fotoğraf: www.gundemgazetesi.com 
 

GALERİ