ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Batı Trakya Türk toplumunun kimliğini yine inkar eden Başbakan Miçotakis, gerçekleri çarpıtma alışkanlığını sürdürdü

11.07.2023

ABTTF Başkanı: “Bizler başbakanımızdan içi boş ve gerçekleri çarpıtan sözleri artık duymak istemiyor, gasp edilen haklarımızın ivedilikle iadesini ve yasalar önünde eşitlik ilkesinin pratikte gerçekten uygulanmasını istiyoruz.”

Ülkemiz Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Parlamento’da yeni hükümetin programı görüşülürken Batı Trakya Türk toplumuna da atıfta bulundu.

Konuşmasında eşit hak ve hukukun önemli değerler olduğunu ve en nihayetinde tam bir içeriğe sahip olmaları gerektiğini belirten Miçotakis, “Yunan Müslüman vatandaşlarımız Hristiyan vatandaşlarımızla birebir aynı imkanlara sahip olduklarını pratikte hissetmelidirler. Ve müdahaleleriyle birleştirmek değil bölmek isteyen yabancı koruyuculara ihtiyaçları olmadığını bilmeliler.” ifadelerini kullandı. 

Konuya ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Başbakan Miçotakis, Parlamento’da yaptığı konuşmada bizleri ‘Yunan Müslümanları’ olarak niteleyerek kimliğimizi inkar etmeyi sürdürdü. Miçotakis her ne kadar toplumumuzun varlığını ısrarla inkar etse de son genel seçimlerin sonuçlarının da gösterdiği gibi gerçek apaçık ortadadır. Seçimler öncesinde siyaset ve ana akım medyadaki ötekileştirici ve damgalayıcı nefret söylemine rağmen toplumumuz Rodop ve İskeçe illerinde Türk adayları seçerek kimliğine sahip çıkmış, hükümete açık mesaj göndermiştir: ‘Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan bizler Türk’üz ve Türk kimliğimizle ülkesine sadık vatandaşlarız’.  Öte yandan daha önce de pek çok dile getirdiğim gibi toplumumuzun sorunlarını çözüme kavuşması ancak ülkemizin bizlerle doğrudan diyalog kurması ile mümkün! Ancak Miçotakis yine gerçekleri manipüle ederek ve algı yaparak bizlerin çoğunluk ile aynı imkanlara sahip olduğumuzu iddia ediyor. Ancak pratikte yasananlar bunun tam tersi! Antlaşmalarla teminat altına alınmış olan eğitim ve dini özerkliğimiz yıllar içerisinde çeşitli yasa ve uygulamalarla gasp edilmiş durumda. Ülkemiz, bölgemizde iki dilli azınlık anaokullarına izin vermeyerek çocuklarımızın ana dilde eğitim hakkına bile saygı duymuyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin üç derneğimizle ile ilgili kararlarını 15 yıldır uygulamayan ülkemiz, örgütlenme özgürlüğümüzü ihlal etmeyi sürdürüyor, uluslararası hukuku hiçe sayıyor. Bizler başbakanımızdan içi boş ve gerçekleri çarpıtan sözleri artık duymak istemiyor, gasp edilen haklarımızın ivedilikle iadesini ve yasalar önünde eşitlik ilkesinin pratikte gerçekten uygulanmasını istiyoruz.” dedi.

*Fotoğraf: www.anadoluimages.com

GALERİ