ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

ABTTF yöneticileri Meschede derneğini ziyaret etti

05.12.2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 3 Aralık 2022 Cumartesi günü üyesi Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Başkan Yardımcıları Sami Yusuf ve Aydın Ahmet ile ABTTF Denetim Kurulu üyesi Şerif Şerif, Meschede derneğinin yönetici ve üyeleri ile bir araya geldi. 

Batı Trakya ve Yunanistan’da yaşanan güncel gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette ABTTF Başkanı Habip Oğlu, ABTTF’nin 2022 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar ile 2023 faaliyet planını Meschede derneğinin yönetici ve üyelerine aktardı.

Habip Oğlu, ülkemiz Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumuna yönelik nefret söyleminin son dönemde artış gösterdiğini ve toplumsal hayatın her alanında görülen sistematik ayrımcılığın devam ettiğinin altını çizerek, Batı Trakya Türk toplumunun temsilcilerini hedef alan nefret saldırılarından örnekler verdi. Avrupa Konseyi’ Bakanlar Komitesi’nin tüm uyarılarına rağmen Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının 14 yılı aşkın süredir uygulanmadığını not eden Habip Oğlu, ülkemiz Yunanistan’da hukukun üstünlüğü ilkesinin hiçe sayıldığını kaydetti. 

Batı Trakya bölgesindeki ekonomik sorunların da değerlendirildiği ziyarette bölgeye istihdamı artıracak yatırımların önemine atıfta bulunuldu.  

Derneğin sorunları ve ihtiyaçlarını dinleyen ABTTF heyeti, ABTTF’nin 2023 yılında da üye derneklerin salgının sona ermesi ile önemli milli, kültürel ve dini gün ve aylarda düzenleyecekleri etkinliklere destek ve katkıda bulunmaya devam edeceğini kaydetti. 

GALERİ