ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye 15 ay hapis cezası

18.06.2021

ABTTF Başkanı: “Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak mahkemenin değerli müftümüz Ahmet Mete’ye verdiği bu haksız hapis cezası kararını en sert şekilde kınıyor, ülkemizi müftülerimize yönelik baskıcı uygulamalarına derhal son vermeye ve dini özgürlüğümüze saygı göstermeye çağırıyoruz.”

Batı Trakya Türk toplumunun seçtiği İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Selanik Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yargılandığı davada 15 ay hapis cezasını çarptırıldı.

Müftü Mete, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin 2016 yılında Gümülcine’de yapılan kongresinde yaptığı konuşmada DEB Partisi’nin o dönemki başkanını Rauf Denktaş’a benzettiği için halk arasına nifak sokma suretiyle kamu düzenini bozma suçlamasıyla yargılandı. 17 Haziran 2021 tarihinde yapılan duruşmada Müftü Mete aleyhine verilen 15 ay hapis cezasının infazı 3 yıl ertelendi. Müftü Mete mahkemenin verdiği karara itiraz etti ve dava bir üst mahkemeye taşındı.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Avrupa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin temsilcisi ABTTF olarak mahkemenin değerli müftümüz Ahmet Mete’ye verdiği bu haksız hapis cezası kararını en sert şekilde kınıyor, müftümüze geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, her daim müftümüzün yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Ortada cezai müeyyideyi gerektirecek bir durum olmamasına rağmen mahkemenin verdiği bahse konu karar, seçtiğimiz müftülerimize karşı ülkemiz Yunanistan’da son yıllarda giderek artan hukuki baskı ve sindirmelerin yeni bir örneğidir. Ülkemizi müftülerimize yönelik baskıcı uygulamalarına derhal son vermeye ve dini özgürlüğümüze saygı göstermeye çağırıyoruz. Bu haksız kararın bir üst mahkeme tarafından bozulmasını ve adaletin yerini bulmasını ümit ediyoruz.” dedi.


 

GALERİ