ABTTF
TR
HABER BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN Bülten İcon
Batı Trakya

Stylianidis: “Yunanistan Cumhuriyeti (Batı) Trakya’da açık demokratik bir toplum modeli inşa etmiştir”

28.01.2021

ABTTF Başkanı: “Stylianidis, yaptığı açıklamayla gerçekleri çarpıtma alışkanlığını sürdürmüş, AİHM’nin Türk kimliğimizi inkar eden ülkemiz Yunanistan’ı bu nedenle üç kez mahkum ettiğini göz ardı etmiştir.” 

Yeni Demokrasi Partisi (NEA) Rodop Milletvekili Evripidis Stylianidis, THEMA 104.6 Radyosu’na verdiği mülakatta Yunanistan’ın Batı Trakya Türk toplumunun haklarına saygı duyduğunu iddia etti.

Yunanistan Eski Başbakanı Antonis Samaras’ın T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sonraki hedefinin (Batı) Trakya olduğu şeklindeki ifadesi ile ilgili yorumda bulunan Stylianidis, Yunanistan Cumhuriyeti’nin askeri cunta sonrası (Batı) Trakya’da uluslararası karşılaştırmalara dayanabilen ve aynı zamanda modern Yunanistan’ın insan ve azınlık haklarına tam anlamıyla saygı duyduğunu kanıtlayan bir argüman olan açık demokratik bir toplum modeli inşa ettiğini ileri sürdü. 

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Stylianidis yaptığı son açıklamayla gerçekleri çarpıtma alışkanlığını sürdürmüştür. Stylianidis'in etnik Türk kimliğimizi inkar eden, ikili ve çok taraflı antlaşmalarla garanti altına alınmış olan eğitim ve dini özerkliğimizi gasp eden ülkemizin Batı Trakya’da açık demokratik bir toplum inşa ettiği iddiası abesle iştigaldir. Öyle ki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 26 Ocak 2021 tarihli kararında ülkemizin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Batı Trakya Türk dernekleri ile ilgili aleyhinde verdiği üç karara atıfta bulunarak, ülkemizi bu kararları hızlı bir şekilde uygulamaya çağırmıştır. Tüm bunlar Stylianidis'in açıklamasının tam aksine ülkemizin Batı Trakya Türk toplumuna yönelik politikasının ne denli taraflı ve ayrımcı olduğunu göstermektedir.” dedi.